X

Ankara îl acuză pe Macron că vrea să divizeze Siria

Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, l-a acuzat, joi, pe președintele francez Emmanuel Macron că vrea să împartă Siria, după ce Parisul a criticat operațiunea militară a Ankarei împotriva kurzilor din nordul-estul Siriei, relatează agenția Reuters și site-ul Ahval, potrivit mediafax.

“În esență, Franța nu își ascunde intenția. Este o țară care a susținut anterior referendumul de secesiune în Irak”, a declarat Cavasoglu în cadrul unui interviu la CNN Türk, făcând referire la referendumul pentru independență convocat în 2017 de autoritățile separatiste din regiunea Kurdistanul irakian.

Citește și : Bulgaria, condamnată de CEDO pentru decizia de a expulza un migrant fost militar sirian

Mai multe state europene, inclusiv Franța, au cerut convocarea de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU în legătură cu ofensiva turcă în Siria.

La rândul său, Macron a afirmat că operațiunea turcă va ajuta organizația teroristă Stat Islamic să clădească un nou califat în Siria.

“Turcia va fi responsabilă în fața comunității internaționale pentru că a ajutat Daesh (așa-numitul Stat Islamic) să construiască un califat”, a declarat liderul de la Paris, potrivit postului Euronews.

Citește și : China promite să-şi majoreze achiziţiile de produse agricole americane (FT)

Tags: DaeshEmmanuel MacronfrantaMevlut CavusogluONUparissiriastat islamic
Categorii: Diaspora