Ankara vine cu explicaţii privind ofensiva militară din Siria

Publicat:

Operaţiunile militare ale Turciei în provincia Idlib controlată de rebeli în Siria sunt destinate prevenirii unui val de migranţi în Turcia, a declarat marţi prim-ministrul turc Binali Yildirim, informează Reuters, potrivit agerpres.

Turcia a declarat că va oferi asistenţă rebelilor pe care îi sprijină de mult timp, pe măsură ce implementează un acord de dezescaladare menit să reducă luptele cu forţele proguvernamentale în această zonă din Siria aflată încă în mâinile rebelilor.


Citeşte şi: Erdogan A AŢIPIT la o conferinţă de presă comună cu preşedintele Ucrainei – VIDEO

Duminică, o echipă de recunoaştere a armatei turce a cercetat provincia Idlib înainte de o operaţiune militară aşteptată să impună pacea în nord-vestul contestat al Siriei.

“Motivul activităţilor noastre este de a pregăti terenul şi a preveni un val de potenţiali migranţi în ţara noastră şi de a reduce tensiunile”, a declarat Yildirim la o reuniune parlamentară a partidului AK, aflat la putere.

Turcia, care a primit deja aproximativ trei milioane de sirieni, a fost unul dintre cei mai mari susţinători ai rebelilor în lupta împotriva preşedintelui sirian Bashar al-Assad în şase ani şi jumătate de război, dar acum ea se concentrează pe securizarea propriei frontiere împotriva grupurilor jihadiste şi kurde.

Yildirim a mai spus că Turcia doreşte să creeze puncte de control în Idlib pentru viitoare evoluţii şi că activităţile forţelor armate în Idlib ar ajuta la prevenirea conflictelor interne între civili şi grupuri militare din regiune.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Lavrov, despre alegerile din Franța: ‘Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie’

Lavrov, despre alegerile din Franța: 'Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie' Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că alegerile legislative...

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev Kievul a reușit să restabilească două treimi din capacitatea sa...

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional Astăzi are loc al doilea tur al...

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.