X

Annalena Baerbock se află în Iordania de unde cheamă la extinderea ajutorului internaţional pentru refugiaţi

Ministrul german de externe Annalena Baerbock a chemat vineri la extinderea ajutorului internaţional pentru refugiaţi, în timpul unei vizite în Iordania, relatează DPA, potrivit agerpres.

Multe şcoli din Iordania au fost închise, în unele cazuri de-a lungul ultimelor 18 luni, din cauza pandemiei de coronavirus, a declarat Baerbock în timpul unei vizite într-o tabără de refugiaţi din apropierea capitalei iordaniene, Amman.

Citeşte şi: Bombardiere strategice americane B-52 au ajuns în Marea Britanie – Black News

Ea a discutat cu conducerea taberei despre “cum putem oferi sprijin în domeniul educaţiei, astfel încât copiii să poată reveni la şcoală”.

Este “important nu numai să continuăm ajutorul internaţional, dar şi să-l extindem, mai ales în cadrul Naţiunilor Unite”, a declarat ea.

Baerbock a mai spus că Germania este al doilea cel mai mare donator în Iordania. Politiciana Partidului Verzilor a adăugat că va examina unde ar putea furniza Germania mai mult sprijin pentru Iordania, de exemplu în domeniul energiei solare. “Soarele străluceşte chiar acum aici. Vedem multe acoperişuri unde am putea pune (panouri) solare”, a spus ea.

Tabăra pentru refugiaţi Talbieh a fost construită în 1968 de către Agenţia Naţiunilor Unite de sprijin şi lucrări pentru refugiaţii palestinieni din Orientul Apropiat (UNRWA) pentru persoanele strămutate din Israel în urma Războiul de Şase Zile din 1967.

Citeşte şi: UE deplânge încercările Rusiei de o diviza – Black News

Aproximativ 9.500 de persoane trăiesc în prezent în tabără, iniţial construită pentru a adăposti 5.000.

Baerbock a sosit în Iordania joi seară din Israel şi Teritoriile Palestiniene şi îşi va continua primul ei turneu oficial în Orientul Mijlociu cu următoarea destinaţie, Egiptul.

Tags: Agenţia Naţiunilor Unite de sprijin şi lucrări pentru refugiaţii palestinieni din Orientul Apropiat (UNRWA)AmmanAnnalena BaerbockcoronavirusgermaniaiordaniaisraelrefugiatiTalbiehteritoriile palestiniene
Categorii: Sinteze