X

Annamie Paul,prima femeie de culoare care conduce un partid federal în Canada

O avocată în vârstă de 47 de ani a fost numită sâmbătă la conducerea Verzilor canadieni, devenind prima femeie de culoare care conduce un partid federal în Canada, relatează AFP, potrivit agerpres.

Annamie Paul, avocată specializată pe relaţii internaţionale originară din Toronto, a lucrat anterior la Curtea Penală Internaţională.

Citește și : Petro Poroşenko, spitalizat pentru COVID-19

Mamă a doi copii, fiica unor imigranţi din Caraibe, ea se prezintă drept o ”descendentă a sclavilor”. Ea a salutat un ”moment istoric” în alocuţiunea rostită după anunţarea rezultatelor votului intern la Ottawa, la începutul serii.

“Facem ceva ce nu s-a făcut niciodată în viaţa politică din Canada”, a afirmat avocata de culoare şi evreică, care a declarat că a fost victima unor atacuri antisemite pe reţelele de socializare.

”Colonialismul mi-a furat identitatea originală”, a adăugat ea în discursul său, spunând că este gata să sprijine popoarele indigene în special în lupta lor împotriva rasismului sistemic în cadrul poliţiei.

Citește și : Armata rusă îşi echipează elicopterele de atac cu drone-kamikaze

Annamie Paul îi succede lui Elizabeth May, care a condus Verzii timp de 13 ani, înainte de a părăsi conducerea partidului la sfârşitul anului 2019, în urma alegerilor legislative federale în care partidul ei a obţinut doar trei locuri în Camera Comunelor .

Annamie Paul a anunţat că sub conducerea ei, Verzii vor avea două priorităţi: consolidarea protecţiei sociale a canadienilor şi accelerarea luptei împotriva schimbărilor climatice, ”criza existenţială a timpului nostru”.

Tags: canadaCurtea Penală InternaţionalăimigrantipartidToronto
Categorii: Știrile zilei