ANSA a descoperit nereguli grave în taberele de copii

Publicat:

ANSA a descoperit nereguli grave în taberele de copii

Inspectorii ANSA au efectuat controale, în perioada mai-iunie, în taberele de odihnă pentru copii și adolescenți de pe teritoriul R. Moldova.

Citeşte şi: NATO va trimite un emisar special permanent în Ucraina – Stiripesurse.md


Potrivit instituției, în urma verificărilor au fost depistate mai multe încălcări, printre care: lipsa rapoartelor privind calitatea apei potabile; lipsa ordinului privind stabilirea comisiei de triere; meniuri necoordonate cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică; lipsa spațiului/dulapului pentru depozitarea ustensilelor de lucru și a agenților de curățare și lipsa carnetelor medicale pentru personalul angajat din blocul alimentar, dar și a cursului de instruire în materie de igienă pentru aceștia.

ANSA a descoperit nereguli grave în taberele de copii

Inspectorii ANSA au întocmit procese verbale pentru înlăturarea încălcărilor menționate. Ulterior, taberele care au îndeplinit toate cerințele și-au reluat activitatea sezonieră, iar cele nepregătite pe deplin pentru odihna copiilor își vor redeschide ușile doar după eliminarea neconformităților.

De menționat că, în perioada lunilor iunie-august, pe teritoriul R. Moldova activează 79 de tabere, dintre care 33 staționare și 46 cu sejur de zi.

ANSA precizează că va monitoriza și în continuare nivelul de corespundere a taberelor de odihnă și de întremare a copiilor și adolescenților pentru sezonul estival 2024.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Filmul horror ‘Exorcism: Mântuirea’, cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe

Filmul horror 'Exorcism: Mântuirea', cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe Filmul horror „Exorcism: Mântuirea”, cu Russell Crowe în rolul principal,...

Sean ‘Diddy’ Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală

Sean 'Diddy' Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală Celebrul rapper Sean "Diddy" Combs se confruntă cu un alt caz de agresiune...

VIDEO – Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina

VIDEO - Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că desfăşoară exerciţii care...

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri”

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri” Prim-ministrul Dorin...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.