X

ANSA a descoperit nereguli grave în taberele de copii

ANSA a descoperit nereguli grave în taberele de copii

Inspectorii ANSA au efectuat controale, în perioada mai-iunie, în taberele de odihnă pentru copii și adolescenți de pe teritoriul R. Moldova.

Citeşte şi: NATO va trimite un emisar special permanent în Ucraina – Stiripesurse.md

Potrivit instituției, în urma verificărilor au fost depistate mai multe încălcări, printre care: lipsa rapoartelor privind calitatea apei potabile; lipsa ordinului privind stabilirea comisiei de triere; meniuri necoordonate cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică; lipsa spațiului/dulapului pentru depozitarea ustensilelor de lucru și a agenților de curățare și lipsa carnetelor medicale pentru personalul angajat din blocul alimentar, dar și a cursului de instruire în materie de igienă pentru aceștia.

ANSA a descoperit nereguli grave în taberele de copii

Inspectorii ANSA au întocmit procese verbale pentru înlăturarea încălcărilor menționate. Ulterior, taberele care au îndeplinit toate cerințele și-au reluat activitatea sezonieră, iar cele nepregătite pe deplin pentru odihna copiilor își vor redeschide ușile doar după eliminarea neconformităților.

De menționat că, în perioada lunilor iunie-august, pe teritoriul R. Moldova activează 79 de tabere, dintre care 33 staționare și 46 cu sejur de zi.

ANSA precizează că va monitoriza și în continuare nivelul de corespundere a taberelor de odihnă și de întremare a copiilor și adolescenților pentru sezonul estival 2024.

Tags: Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP)copiitabere
Social