X

ANSA a început controale în mai multe abatoare din ţară

ANSA a început controale în mai multe abatoare din ţară

Inspectorii din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au inițiat mai multe controale la abatoare/unități de sacrificare și producere a cărnii, precum și în exploatațiile de creștere și întreținere a animalelor din țară.

Vezi şi: Cine-l mai înţelege pe Biden? VIDEO – Şi-a pus o şapcă ”Trump 2024”şi tot Internetul râde de el – Stiripesurse.md

În rezultat, s-au constatat mai multe neconformități care pot pune în pericol siguranța consumatorilor.

ANSA a început controale în mai multe abatoare din ţară

Urmare a neconformităților constatate se vor întreprinde următoarele măsuri:

Acțiunile care urmează a fi derulate în perioade de timp diferite, păstrând elementul „surpriză”, sunt complexe și diferă de la caz la caz, fiind vizate persoane fizice, transportatori de animale, ferme și abatoare de animale, colectori de animale, târguri de animale, sau alte locații unde se întrețin sau se manipulează animale (porcine, bovine, ovine, păsări, etc) desfășurare legal sau ilegal.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor îndeamnă toți proprietarii de exploatații de animale autorizate sanitar-veterinar și cei ai unităților de sacrificare să respecte cerințele de biosecuritate și să evite activitățile tenebre cu animalele și cu produsele obținute de la acestea.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție în adresa ANSA: info@ansa.gov.md .

Tags: abatoareAgenția Naționala pentru Siguranța Alimentelor (ANSA)controale
Știrile zilei