ANSA anunţă controale masive la fermele și abatoarele de animale din ţară

Publicat:

ANSA anunţă controale masive la fermele și abatoarele de animale din ţară

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a demarat o serie de acțiuni pentru combaterea activităților clandestine de procurare, transportare și comercializare tenebră a animalelor.

Începând cu data de 29 martie, ANSA efectuează controale la mai mulți colectori de animale, urmând a fi verificate originea animalelor, precum și respectarea cadrului normativ privind sănătatea, bunăstarea, identificarea și înregistrarea acestora.


Citeşte şi: Percheziții matinale la Aeroportul Internaţional Chișinău – Stiripesurse.md

Potrivit reprezentanților ANSA, controalele fac parte dintr-un plan complex de acțiuni focusat pe trasabilitatea animalelor, cu scopul combaterii activităților clandestine de procurare, transportare și comercializare tenebră a animalelor.

„Acțiunile, care urmează a fi derulate în diferite perioade de timp, păstrând elementul „surpriză”, sunt complexe și diferă de la caz la caz.

ANSA anunţă controale masive la fermele și abatoarele de animale din ţară

Astfel, vor fi vizate persoane fizice, transportatori de animale, ferme și abatoare de animale, colectori de animale, locații de comercializare a peștelui viu sau alte locuri unde se întrețin sau se manipulează animale (porcine, bovine, ovine, păsări ș.a.), desfășurate legal sau mai puți legal.

Menționăm că, transportarea ilicită a animalelor induc riscul izbucnirii focarelor de boli cum ar fi: pesta porcină africană, gripa aviară, rabia, dar și plasarea pe piață a cărnii, siguranța cărei este îndoielnică (obținută în abatoare ilicite)”.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor recomandă să se evite procurarea animalelor neidentificate, în lipsa certificatelor sanitar – veterinare sau a produselor de origine animală din spații neautorizate. „Evitați comerțul stradal ilicit, pentru a vă proteja sănătatea și a preveni riscul de răspândire a bolilor.”

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Numărul de accidente rutiere cu implicarea trotinetelor electrice este în creștere

Numărul de accidente rutiere cu implicarea trotinetelor electrice este în creștere Peste 30 de accidente rutiere cu implicarea trotinetelor s-au produs în țară de la...

Blinken: SUA sunt obligate să sprijine Ucraina cel puțin 10 ani

Blinken: SUA sunt obligate să sprijine Ucraina cel puțin 10 ani Indiferent cine va fi ales în SUA ca viitor președinte, țara va fi obligată...

Străinii care au probleme cu legea nu vor mai putea evita extrădarea

Străinii care au probleme cu legea nu vor mai putea evita extrădarea Cetățenii străini care au probleme cu legea nu vor mai putea să se...

Netflix continuă să-și crească numărul de abonați și veniturile

Netflix continuă să-și crească numărul de abonați și veniturile Numărul abonaților Netflix a crescut cu 16,5% de la an la an în ultimul trimestru, încă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.