X

ANSA retrage din vânzare un lot de produse cu un nivel depășit de metale grele

ANSA retrage din vânzare un lot de produse cu un nivel depășit de metale grele

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează consumatorii că, s-a depistat un lot de alge marine uscate cu depășirea nivelului admisibil de cadmiu (metal greu).

„În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor alimentare neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar neconform pentru sănătatea umană”, anunță ANSA, potrivit realitatea.md.

Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

Potrivit Agenției, operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume și sunt în drept să le returneze unității de comerț de unde au fost procurate.

ANSA precizează că, în cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție, la nr. de telefon: 0(22) 511-511;

Linia Verde: 0 800 800 33;

Viber: 067675544;

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

Tags: alge marineANSAmetale grelevânzare
Social