Anthony Fauci NU mai vorbeşte cu preşedintele SUA

Publicat:

Anthony Fauci, principalul expert sanitar din SUA responsabil cu bolile infecţioase, a afirmat marţi că nu a mai vorbit de două săptămâni cu preşedintele american Donald Trump, declaraţie care vine în contextul în care unele state înregistrează o înmulţire a numărului de cazuri de coronavirus, relatează DPA, potrivit agerpres.

Fauci a spus că a vorbit cu preşedintele în urmă cu două săptămâni despre “eforturile de dezvoltare a unui vaccin”, în cadrul unui interviu la postul public de radio din New York, WAMU.


Citeşte şi: Trump este atacat din sânul propriei sale familii: Nepoata sa dezvăluie cele mai ascunse secrete

SUA se află pe primul loc în lume, la mare distanţă, în privinţa bilanţului îmbolnăvirilor şi deceselor, iar multe state înregistrează creşteri ale numărului de cazuri, în contextul în care economia se redeschide şi americanii ies din casă după mai multe luni în care au fost impuse măsuri de izolare pentru limitarea răspândirii pandemiei de coronavirus.

Fauci a spus că un al doilea val “nu este inevitabil”, dar a atras atenţia că trebuie depistate şi monitorizate persoanele cu care intră în contact cei infectaţi – o capacitate care lipseşte în multe state americane – pentru a preveni înmulţirea cazurilor.

Există de asemenea îngrijorări că masivele proteste naţionale împotriva rasismului şi brutalităţii poliţiei ar putea determina o înmulţire a cazurilor în următoarele săptămâni.

Citeşte şi: Turcia reacţionează vehement la criticile Franţei

“Trebuie să realizaţi că demonstraţiile în sine vă pun de fapt pe dvs. şi pe alţii în pericol”, a declarat Fauci, care le-a cerut protestatarilor să poarte mască.

Fauci şi Trump au apărut zilnic împreună în timpul informărilor de presă despre coronavirus din martie şi aprilie, urmărite de milioane de persoane.

Trump a renunţat de atunci la transmisiile live, în contextul în care încearcă să mute atenţia de pe pandemie pe redeschiderea economiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă Acum un an în raionul Ocnița...

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări Doi...

Cel mai bun și cel mai rău scenariu pentru Macron după alegeri (experți francezi)

Cel mai bun și cel mai rău scenariu pentru Macron după alegeri (experți francezi) Rezultatele celui de-al doilea tur al alegerilor legislative din Franța vor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.