X

Anthony Fauci: Sunt semnale că măsurile de izolare dau randament

Eforturile de limitare a răspândirii coronavirusului în SUA, printre care distanţarea socială, dau semne că produc efectul dorit, a indicat directorul Institutului naţional pentru boli alergice şi infecţioase, Anthony Fauci, transmite dpa, potrivit agerpres.

‘Începem să vedem unele licăriri de speranţă’, a spus Fauci într-un interviu la Fox News, avertizând însă că numărul deceselor va continua să crească, dat fiind că cifrele sunt în urma ratei de contagiune.

Citește și: A doua zi consecutiv cu aproape 2000 de decese în SUA

Fauci a prevenit de asemenea că este încă prea devreme pentru ridicarea restricţiilor: ‘Avem nevoie să continuăm cu strategia de limitare a răspândirii, pentru că nu există nicio îndoială că are un impact pozitiv. Nu este momentul acum să dăm înapoi, câtuşi de puţin, este momentul să intensificăm’, a subliniat el.

Fauci a mai spus că New York, epicentrul actual al epidemiei în SUA, începe să înregistreze o atenuare a gravităţii cazurilor.

Guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, a reluat ulterior ideea, anunţând o ‘aplatizare’ a curbei epidemiei, cu o descreştere a ratei spitalizărilor, şi cerându-le newyorkezilor să respecte în continuare măsurile de distanţare socială.

Cuomo a deplâns totuşi vestea ‘îngrozitoare’ despre cele 779 de noi decese în New York, care aduc totalul de până acum la aproape 6.300, ce depăşeşte cu mult bilanţul tragic de circa 2.800 de victime al atacurilor de la 11 septembrie 2001.

Vicepreşedintele american Mike Pence a afirmat, la rândul său, că eforturile de limitare a răspândirii pot avea un impact pozitiv, dar a atenţionat că Philadelphia, oraş situat în statul Pennsylvania, învecinat cu New York, este pe cale să devină un posibil focar.

Epidemia se extinde şi în oraşele Detroit din Michigan şi New Orleans din Louisiana.

SUA au confirmat peste 429.000 de cazuri de coronavirus şi peste 14.690 de decese, conform numărătorii de referinţă realizate de Universitatea Johns Hopkins.

Citește și: Australienii blocaţi în America și în Africa de Sud vor fi repatriați

Într-un interviu la CNBC, secretarul american al trezoreriei, Steven Mnuchin, a declarat că se aşteaptă ca la New York, capitala financiară a SUA, să ‘dureze un pic mai mult’ decât în alte locuri până la redeschiderea economiei.

Totodată, s-a anunţat că teatrele de pe Broadway, ce urmau să se redeschidă la mijlocul lui aprilie, vor rămâne închise cel puţin până la 7 iunie.

Preşedintele Donald Trump face presiuni tot mai mari pentru redeschiderea economiei cât mai rapid posibil, iar oficiali examinează posibilitatea relaxării unor restricţii luna viitoare în unele zone.

Tags: Andrew CuomoAnthony FauciDetroitDonald TrumpLouisianaMichiganMike PenceNew Orleansnew yorkPennsylvaniaPhiladelphiaSteven MnuchinSUAUniversitatea Johns Hopkins
Categorii: Știrile zilei