Anthony Fauci vorbeşte despre infectările din Casa Albă: ‘Puteau fi prevenite!’

Publicat:

Principalul expert în boli infecţioase din SUA, doctorul Anthony Fauci, ale cărui recomandări privind sănătatea publică s-au ciocnit cu minimalizarea pandemiei de către preşedintele Donald Trump, a declarat marţi că apariţia recentă de infectări la Casa Albă putea fi prevenită, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Câţiva consilieri apropiaţi ai lui Trump şi politicieni republicani de top au fost testaţi pozitiv la coronavirus de când preşedintele a anunţat vineri că el şi prima doamnă, Melania Trump, au contractat virusul.


Citește și : Navalnîi îl critică dur pe Gerhard Schroeder: ‘Apără criminalii şi ia bani de la Putin!’

“Priviţi la ce s-a întâmplat în această săptămână la Casa Albă”, a spus Fauci într-un interviu pentru Kennedy Political Union de la American University, răspunzând unei întrebări despre ce sfat ar da în legătură cu modul în care oamenii pot discuta despre acţiuni preventive cu rude care consideră că pandemia este o farsă.

“E o realitate, chiar acolo. Şi cu fiecare zi care trece, apar tot mai mulţi oameni infectaţi. Nu e o farsă. E o situaţie nefericită să vezi aşa ceva, deoarece ar fi putut fi prevenită”, a spus Fauci.

El este un vechi susţinător al ideii că purtarea măştii ajută la prevenirea răspândirii coronavirusului.

Trump s-a întors luni la Casa Albă din spitalul militar unde a stat trei nopţi pentru a fi tratat împotriva COVID-19, spunându-le americanilor “să iasă” şi să nu lase ca vieţile să le fie dominate de virus.

El a părăsit spitalul purtând mască, dar a dat-o jos pentru fotografii pe balconul Casei Albe şi nu a pus-o înapoi când a intrat în clădire.

Preşedintele, care este în urma rivalului democrat Joe Biden în sondajele de opinie înaintea alegerilor de la 3 noiembrie, a susţinut o redeschidere mai rapidă a economiei şi a şcolilor şi i-a acuzat pe democraţi că împiedică asta din motive politice.

Citeşte şi: Guvernul minoritar al lui Trudeau supravieţuieşte unui vot din parlamentul canadian

Trump a purtat rar mască în public, iar la întrunirile sale de campanie sau la evenimentele de la Casa Albă deseori nu se respectă distanţarea socială.

Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase, a pus parţial pe seama eşecului ţării de a aplica izolarea completă noua creştere a numărului de infecţii cu coronavirus.

Peste 210.000 de persoane au murit în SUA din cauza coronavirusului şi peste şapte milioane s-au infectat, cel mai ridicat bilanţ din lume. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă Acum un an în raionul Ocnița...

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări Doi...

Cel mai bun și cel mai rău scenariu pentru Macron după alegeri (experți francezi)

Cel mai bun și cel mai rău scenariu pentru Macron după alegeri (experți francezi) Rezultatele celui de-al doilea tur al alegerilor legislative din Franța vor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.