X

Antiaeriana siriană a interceptat mai multe rachete israeliene

Apărarea aeriană siriană a interceptat miercuri rachete lansate de un avion israelian spre o bază aeriană din centrul Siriei, a anunţat agenţia oficială siriană de presă SANA, relatează AFP, potrivit agerpres.

Acesta este al doilea atac israelian de acest tip din această săptămână.

Citește și: Ce este Noviciok-ul, substanța cu care a fost otrăvit Alexei Navalnîi

”Un avion inamic israelian a tras o serie de rachete în această seară … împotriva bazei aeriene T4, iar apărarea noastră aeriană le-a interceptat pe majoritatea”, a anunţat SANA, citând o sursă militară.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), un ONG cu sediul în Marea Britanie, a confirmat atacul indicând că acesta a avut loc în provincia Homs şi este ”probabil” de origine israeliană.

Citește și: Parlamentul bulgar dă undă verde pentru schimbarea Constituţiei! Sofia s-a transformat în câmp de bătălie între protestatari şi forţele de ordine

Un atac similar a avut loc deja luni, când rachete israeliene au ucis un civil, trei soldaţi sirieni şi şapte luptători străini aliaţi ai regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, potrivit OSDO.

Israelul a efectuat sute de bombardamente în Siria de la începutul războiului civil, în 2011, vizând atât armata siriană cât şi forţe iraniene şi ale grupării şiite Hezbollah.

Tags: bashar al assaddamascHomsisraelrachetesiria
Categorii: Sinteze