Antiaeriana siriană a interceptat mai multe rachete israeliene deasupra Damascului – VIDEO

Publicat:

Apărarea antiaeriană siriană a interceptat deasupra Damascului, în cursul nopţii de joi spre vineri, mai multe rachete trase din partea ocupată de Israel a Înălţimilor Golan, a anunţat agenţia oficială de presă Sana, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

‘Apărarea noastră antiaeriană a interceptat ţinte ostile pe cerul Damascului’, a transmis Sana, conform căreia ‘rachetele au fost trase de pe Înălţimile ocupate ale Golanului’.


Citeşte şi: Venezuela îşi trimite armata la graniţa cu Columbia

Potrivit sursei, mai multe rachete au fost interceptate înainte de a-şi putea atinge ţintele.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 23:45 (21:45 GMT), a indicat o sursă din cadrul armatei, citată de Sana. În acel moment, un corespondent AFP la Damasc a auzit explozii puternice.

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO, cu sediul la Londra) a atribuit acest atac Israelului, care însă nu l-a revendicat.

OSDO afirmă că erau vizate miliţiile sprijinite de Iran, din apropierea capitalei siriene, şi că unele rachete şi-au atins ţintele, printre care un depozit de arme situat nu departe de aeroport.

Citeşte şi: Secretarul american al Justiţiei critică Twitter-urile lui Trump: ‘Îmi fac munca imposibilă!’

Israelul a bombardat deja în mai multe rânduri astfel de miliţii în Siria, cu obiectivul declarat de a pune capăt prezenţei iraniene în această ţară.

La 6 februarie, 23 de soldaţi sirieni şi luptători străini au fost ucişi de lovituri israeliene în Siria. Potrivit OSDO, printre aceştia s-au aflat trei iranieni şi şapte luptători străini din grupări armate susţinute de Iran.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.