Antiaeriana ucraineană a doborât toate rachetele ruseşti lansate asupra Kievului

Publicat:

Apărarea antiaeriană ucraineană a reuşit să doboare toate cele 16 rachete ruseşti care au vizat joi capitala Kiev, a anunţat şeful administraţiei militare a oraşului, Serghei Popko, potrivit AFP şi agerpres.

“Şaisprezece rachete au fost reperate deasupra Kievului. Toate cele 16 rachete au fost doborâte”, a scris Serghei Popko pe Telegram.


Vezi și: Cel puţin 10 oameni au murit într-un incendiu la un hotel cazinou din Cambodgia – VIDEO – Black News

“Fragmente de rachete doborâte au avariat trei case şi o maşină în cartierul Darniţki, o companie industrială în cartierul Golossiivski şi un loc de joacă în cartierul Petcerski. Trei persoane au fost rănite şi spitalizate”, a adăugat el.

Totodată, primarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat că aproape jumătate din populaţia capitalei ucrainene nu avea electricitate joi la prânz. ”40% din consumatorii capitalei nu au curent electric după atacul rus”, a scris Kliciko pe reţeaua socială Telegram, dând asigurări că furnizarea de apă potabilă şi căldură se află în parametri normali, cu excepţia imobilelor unde locatarii folosesc centrale termice electrice.

Citește și : Ce conţine planul de pace al lui Zelenski

Ucraina a denunţat atacuri “masive” cu peste 120 de rachete ruseşti joi dimineaţă care au vizat mai multe regiuni, printre care şi capitala Kiev, într-o nouă salvă menită a distruge infrastructura energetică a ţării în plină iarnă.

După o serie de eşecuri militare pe teren la finalul verii şi în toamnă, Kremlinul a schimbat tactica şi, în octombrie, a început să atace cu regularitate, folosind zeci de rachete şi de drone, transformatoarele şi centralele electrice din Ucraina. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Temperaturile extreme din ultimele săptămâni au afectat și legumele. Cum au evoluat prețurile

Temperaturile extreme din ultimele săptămâni au afectat și legumele. Cum au evoluat prețurile Temperaturile extreme din ultimele săptămâni au afectat și legumele din câmpuri sau...

Expertul care a ajutat Coca-Cola să dea dependență dezvăluie cum suntem păcăliți

Expertul care a ajutat Coca-Cola să dea dependență dezvăluie cum suntem păcăliți Știm cu toții că marile corporații care vând mâncare ultraprocesată și băuturi carbogazoase...

Teoriile conspiraţiei abundă după incidentele globale provocate de o pană informatică a sistemului Microsoft

Teoriile conspiraţiei abundă după incidentele globale provocate de o pană informatică a sistemului Microsoft Un al treilea război mondial iminent? Un atac cibernetic major lansat...

Un ucrainean de 27 de ani, găsit mort într-un lan de grâu, din Moldova, de lângă graniță

Un ucrainean de 27 de ani, găsit mort într-un lan de grâu, din Moldova, de lângă graniță Cadavrul unui tânăr ucrainean de 27 de ani...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.