X

Antisemitismul lui Kanye West e ‘ruşinos’, însă muzica sa se află dincolo de acesta, susţine Nick Cave

Muzicianul şi artistul australian Nick Cave a declarat joi că repetatele insulte antisemite ale lui Kanye West sunt “ruşinoase”, dar că muzica sa este dincolo de “cele mai rele trăsături ale caracterului său”, informează AFP, potrivit agerpres.

“Este o alegere personală dacă să asculţi sau nu pe cineva cu opinii îndoielnice”, a declarat Nick Cave în timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri la Festivalul de Literatură de la Southbank Centre, Londra, cu ocazia lansării cărţii “Faith, hope and carnage”, care reuneşte discuţii cu Sean O. Hagan.

Citeşte şi: Un mort şi patru răniţi într-un atac cu cuţit lângă Milano (VIDEO); fotbalistul Pablo Mari, printre victime – Black News

“În prezent, Kanye West face remarci antisemite. Pentru mine, el este cel mai mare artist al generaţiei noastre. Ador muzica lui. (…) Dar afişarea opiniilor sale antisemite este ruşinoasă” şi “profund dezamăgitoare”, a explicat Nick Cave.

“Pentru o vreme ar putea fi dificil de ascultat una” dintre înregistrările lui dar, “într-un fel, preţuiesc mai mult ceea ce produce” decât ideile şi caracterul său, a recunoscut artistul.

Kanye West a declarat joi că a pierdut două miliarde de dolari într-o singură zi în urma deciziei în cascadă a unor companii precum Adidas şi Gap de a rupe legăturile cu vedeta după remarcile sale antisemite.

Într-o aparentă tiradă împotriva fenomenului “cancel culture”, Nick Cave a declarat că devine “nerăbdător cu oamenii condescendenţi, care par să se simtă superiori”.

Vorbind de Morrissey, muzicianul şi cântăreţul britanic care afişează poziţii apropiate de extrema dreaptă, Nick Cave susţine că acesta “a scris unele dintre cele mai frumoase melodii ale generaţiei mele”, deşi are păreri “care sunt, îmi imaginez, inacceptabile”.

Artistul australian în vârstă de 65 de ani, îmbrăcat ca de obicei în costum negru, cămaşă albă şi cravată, a glumit anterior că pentru generaţia sa, “era o datorie morală să fii ofensator”.

Vezi şi: Bombardamentele ruse nu ne vor frânge, declară Zelenski, care a stat în întuneric lângă epava unei drone – VIDEO – Black News

Cave, care şi-a presărat textele cu un romantism macabru, a cunoscut pentru prima dată tragedia în viaţa personală în 2015 odată cu moartea accidentală a unuia dintre gemenii săi, Arthur. La vârsta de 15 ani, adolescentul – fratele geamăn al lui Earl, în prezent actor – a căzut de pe o stâncă din apropiere de Brighton (Anglia), unde locuia cu familia sa.

În primăvara anului 2022, Nick Cave l-a pierdut şi pe un frate vitreg al lui Arthur, Jethro Lazenby, în vârstă de 31 de ani, cauza morţii acestuia nefiind dezvăluită.

Tags: antisemitismKanye WestNick Cave
Categorii: Știrile zilei