X

Antonio Guterres a intrat în izolare de frica coronavirusului

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, declarat marţi caz contact după s-a aflat în apropierea unui responsabil al Organizaţiei bolnav de COVID-19, a intrat în izolare pentru câteva zile, potrivit unor surse diplomatice, notează AFP, potrivit agerpres.

Şeful ONU, în vârstă de 72 de ani, şi-a anulat viitoarele angajamente fizice, au declarat surse pentru AFP.

Citeşte şi: PANICA creată de Omicron aruncă Europa într-o zonă foarte întunecată – Black News

Miercuri seara, Antonio Guterres urma să fie invitatul de onoare al Asociaţiei corespondenţilor de presă la ONU pentru gala sa anuală din Manhattan şi joi să participe la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU privind provocările terorismului şi schimbărilor climatice, condusă de preşedintele Nigerului, Mohamed Bazoum.

Acesta din urmă, a cărui ţară prezidează Consiliul de Securitate în decembrie, a sosit marţi la New York unde urmează să rămână până la sfârşitul săptămânii înainte de a pleca la Washington.

Citeşte şi: OMS: ‘Niciun motiv să ne îndoim’ că vaccinurile actuale nu protejează împotriva Omicron – Black News

Purtătorul de cuvânt al secretarului general, Stéphane Dujarric, a refuzat orice comentariu imediat. În urmă cu câteva zile, el a indicat că Antonio Guterres a primit recent a treia doză de vaccin anti-COVID-19, după ce a ezitat multă vreme cu privire la oportunitatea de a se supune acestui nou vaccin când milioane de oameni din întreaga lume încă nu au primit prima doză. 

Tags: Antonio GuterresConsiliul de Securitatecovid-19manhattanMohamed Bazoumnew yorkONUStephane Dujarricwashington
Categorii: Știrile zilei