Antonio Guterres atacă populiştii: UE trebuie să ia iniţiativa. Avem nevoie de o Europă puternică

Publicat:

Drepturile omului pierd teren în faţa preocupărilor naţionaliste, a avertizat Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, în discursul său de acceptare a Premiului Charlemagne din Germania, conform Politico, potrivit news.ro .

„Mulţi oameni caută o epocă de aur care probabil nu a existat niciodată”, a afirmat Guterres făcând referire la populişti, extremişti religioşi şi naţionalişti.


Citește și : Zeci de militante Femen au prostesat la Paris împotriva crimelor asupra femeilor (FOTO/VIDEO)

Acceptând premiul pentru munca sa făcută pentru unificarea Europei, fostul premier portughez a declarat că nu există o alternativă la Uniunea Europeană pentru că nicio ţară nu poate face faţă singură dificultăţilor actuale.

„Dacă vreţi să evitaţi un nou Război Rece, confruntarea a două blocuri probabil puţin diferite faţă de trecut, dacă doriţi să construiţi o ordine mondială multilaterală, avem nevoie de o Europă puternică”, a afirmat Guterres la Aachen.

„Eşecul Europei ar fi inevitabil eşecul multilateralismului şi eşecul unei lumi în care statul de drept câştigă”, a adăugat el.

El a făcut apel la continentul european să gestioneze provocările dificile precum migraţia, schimbările climatice şi haosul creat de progresul tehnologic.

„Este prea des uitat că Convenţia ONU privind Refugiaţii din 1951 a fost adoptată pentru a ajuta milioane de europeni. Doar fiind unită poate Europa să propună o abordare echilibrată pentru a gestiona cauzele migraţiei şi a proteja drepturile omului şi demnitatea migranţilor”, a afirmat Guterres.

Guterres a notat că deşi multe societăţi sunt astăzi multiculturale, multietnice şi cu o diversitate religioasă, mai este muncă de făcut pentru a se asigura că fiecare comunitate este respectată şi simte că face parte din societate.

Citește și : Trump pare să recunoască faptul că Moscova l-a ‘ajutat’ în campania prezidențială: Nu am avut nimic de-a face cu faptul că Rusia m-a ajutat să fiu ales

El a numit schimbările climatice ca fiind „problema definitorie” a epocii noastre.

„UE trebuie să ia iniţiativa. Nu numai că este decizia corectă, dar este şi o investiţie inteligentă”, a afirmat el, cerând totodată să nu se mai acorde subvenţii pentru combustibilii fosili.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.