X

Antonio Guterres evocă ‘ameninţările fără frontiere’ în deschiderea lucrărilor Adunării Generale a ONU

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a vorbit marţi de schimbările climatice şi coronavirus ca fiind “ameninţări care nu ţin cont de graniţe”, în deschiderea lucrărilor celei de-a 76-a Adunări Generale a Naţiunilor Unite, la New York, relatează dpa, potrivit agerpres.

“Ne întâlnim în vremuri marcate de mari provocări şi divizări”, a spus Guterres. “Aşa cum ne-o arată în fiecare zi COVID-19 şi schimbările climatice, provocările şi ameninţările nu ţin cont de graniţe. Ne afectează pe toţi”, a subliniat el.

Citeşte şi: Tot mai mulţi canadieni votează anticipat – Black News

“Războiul de pe planeta noastră trebuie să înceteze. Războaiele dintre noi trebuie să înceteze şi ele. E timpul să ne concentrăm asupra combaterii duşmanului nostru comun: pandemia. Membrii acestei Adunări trebuie să vorbească pe o singură voce”, a adăugat secretarul general al ONU.

Noul preşedinte al Adunării Generale a ONU, fostul ministru de externe al Maldivelor Abdulla Shahid, şi-a preluat oficial marţi postul, după ce a fost ales în iunie. Mandatul în fruntea Adunării, care îi conferă un rol în principal ceremonial, va dura un an.

Adunarea Generală, în care sunt reprezentate toate statele membre, este principalul organism de elaborare a politicilor al Naţiunilor Unite şi reprezintă un forum de discuţii multilaterale pe toate temele cuprinse în Carta ONU. Fiecare din cele 193 de state membre ale ONU are vot egal în Adunarea Generală.

Citeşte şi: Prelaţii din Georgia, SPIONAŢI de serviciile de informaţii ale acestei ţări – Black News

Dezbaterea generală care începe marţea viitoare, 21 septembrie, constituie cel mai important moment al Adunării Generale. Între liderii mondiali programaţi să ia cuvântul în acest an se află şi preşedintele american Joe Biden.

Din cauza pandemiei, Dezbaterea generală se va desfăşura la un nivel restrâns, şi anul acesta, mulţi şefi de stat şi de guvern participând online în loc să se deplaseze fizic la New York. 

Tags: Adunarea Generală a ONU (UNGA)Antonio Guterrescovid-19new yorkONU
Categorii: Știrile zilei