X

Antonio Guterres exclude o întâlnire cu Juan Guaido, dacă vine la New York la Adunarea Generală Anuală a ONU

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a exclus miercuri să se întâlnească cu liderul opoziţiei venezuelene, Juan Guaido, dacă va veni săptămâna viitoare la Adunarea Generală Anuală a Naţiunilor Unite, la New York, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Nu, nu este prevăzută”, a spus Antonio Guterres într-o conferinţă de presă, întrebat despre o eventuală întâlnire cu preşedintele parlamentului venezuelean.

Citește și : Rebelii houthi din Yemen ameninţă să lovească ‘zeci de ţinte’ din Emiratele Arabe Unite

Preşedintele Nicolas Maduro nu intenţionează să se deplaseze la New York, dar guvernul său a anunţat că va prezenta o petiţie contra sancţiunilor impuse Venezuelei de Statele Unite.

Antonio Guterres, subliniind că ONU nu este locul care să permită negocieri între putere şi opoziţie, şi-a exprimat, totuşi, încrederea în posibilitatea relansării dialogului purtat sub egida Norvegiei şi care a fost întrerupt recent.

Peste 50 de ţări, printre care Statele Unite, îl recunosc pe Juan Guaido ca preşedinte interimar al Venezuelei şi consideră ilegitimă puterea exercitată de Nicolas Maduro.

Citește și : Administraţia Trump revocă dreptul statului California de a-şi fixa propriile norme pentru noxele automobilelor

La sfârşitul săptămânii trecute, Juan Guaido a făcut cunoscut că va trimite o delegaţie la Adunarea Generală a ONU pentru a denunţa incursiunile în Venezuela ale unor grupuri venind din Columbia.

Antonio Guterres şi-a exprimat speranţa că, în marja Adunării Generale a ONU, va reuşi să reducă tensiunile dintre cele două ţări. O reuniune a grupului de contact internaţional privind Venezuela, organizată de europeni, este programată luni la New York, potrivit diplomaţilor.

Tags: Antonio GuterresJuan GuaidoNicolas MaduroONUVenezuela
Categorii: Știrile zilei