Antonio Guterres se va întâlni cu Vladimir Putin la Moscova

Publicat:

Preşedintele rus Vladimir Putin îl primeşte marţi, la Moscova, pe secretarul general al ONU Antonio Guterres, la două luni de la declanşarea agresiunii militare ruse contra Ucrainei, informează DPA şi AFP, potrivit agerpres.  

Întâlnirea, care va avea loc la Kremlin, se va concentra pe asumarea unui rol diplomatic mai important al Naţiunilor Unite în vederea încetării războiului din Ucraina.


Citește și :  Explozie de proporții în orașul Kreminna, ocupat de ruși. Oficial ucrainean: nimeni nu a supraviețuit

De asemenea, se va discuta despre facilitarea accesului personalului umanitar al ONU şi crearea de coridoare sigure pentru evacuarea civililor, în particular din oraşul strategic Mariupol, port la Marea Azov asediat de săptămâni de forţele ruse.

Primul punct al agendei vizitei lui Guterres (72 de ani) la Moscova este o întrevedere cu ministrul de externe Serghei Lavrov, prevăzută pentru marţi în jurul prânzului, care va fi urmată de o conferinţă de presă la sediul Ministerului de Externe rus.

Ulterior, Antonio Guterres se va întâlni cu Vladimir Putin la Kremlin.

După vizita în Rusia, secretarul general al Naţiunilor Unite se va deplasa via Polonia în Ucraina, unde intenţionează să se întâlnească joi cu preşedintele Volodimir Zelenski.

Citește și :  Lavrov: Rusia va continua negocierile de pace cu Ucraina, dar pericolul unui război mondial nu poate fi subestimat

În ultima perioadă a sporit presiunea asupra lui Guterres pentru a juca un rol mai activ în încheierea conflictului dintre Rusia şi Ucraina. Luni, secretarul general al ONU s-a deplasat în Turcia.

La 24 februarie, armata rusă a lansat o agresiune militară neprovocată împotriva Ucrainei, ceea ce Rusia numeşte ”operaţiune militară specială pentru denazificarea” ţării vecine.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.