Antonio Tajani îndeamnă mebrii UE din est să coopereze în distribuirea migranţilor

Publicat:

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a cerut fostelor state comuniste membre ale Uniunii Europene să-şi manifeste solidaritatea în ceea ce priveşte relocarea solicitanţilor de azil, relatează MTI, potrivit agerpres.

Criza migraţiei “nu este problema unei singure ţări membre” şi ar putea fi rezolvată doar ca parte a unui efort de cooperare, declară Antonio Tajani, într-un interviu publicat miercuri de publicaţia germană Frankfurter Allgemeine Zeitung.


Întrebat despre recenta hotărâre a Curţii de Justiţie a UE privind redistribuirea migranţilor, Tajani a spus că PE este gata să aducă Ungaria în instanţă pentru “încălcarea obligaţiilor UE”.

Citeşte şi: Jean-Claude Juncker anunţă: România trebuie să intre rapid în Schengen

Tajani a insistat că “fiecare ţară fostă comunistă membră a UE trebuie să ştie că solidaritatea nu este o stradă cu sens unic”. El a spus că UE a ajutat aceste ţări să se debaraseze de rămăşiţele trecutului comunist şi “încă primesc mulţi bani” din fondurile structurale ale UE. “Acum este timpul ca aceştia să manifeste solidaritate”, a spus Tajani.

Întrebat dacă premierul ungar Viktor Orban ar putea fi convins, preşedintele PE a afirmat că eforturile în acest sens trebuie să continue: “ceea ce înseamnă că trebuie să vorbim, să vorbim, să vorbim”. Partidul Popular European – de care aparţin ambii politicieni – va avea discuţii intense cu privire la acest subiect, inclusiv cu Orban, a spus Tajani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.