X

Antony Blinken a aterizat la Chișinău

Antony Blinken a aterizat la Chișinău

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a aterizat acum câteva minute pe Aeroportul Internațional Chișinău. Avionul, zborul căruia a fost al doilea cel mai urmărit, a dispărut de pe FlightRadar exact când s-a apropiat de pistă!

Citeşte şi: Restricții în spațiul aerian al Moldovei – Stiripesurse.md

Avionul, un rar Boeing C-32A, despre care există informații că s-au produs doar patru exemplare, face parte din flota US Air Force. Acesta a decolat de pe Aeroportul Shannon din Irlanda.

Antony Blinken a aterizat la Chișinău

Player video

00:00
00:22
VIDEO: t.me/vtememd

În cadrul vizitei în R.Moldova, Blinken se va întâlni cu președintele Maia Sandu și cu alți înalți oficiali într-un moment în care oficialii americani atestă că R. Moldova se confruntă cu „operațiuni de interferență” rusești.

Anterior, diplomatul american responsabil pentru Europa de la Departamentul de Stat, Jim O’Brien, spunea că Statele Unite ar putea anunța un „pachet robust” de sprijin pentru independența energetică a R. Moldova.

În altă ordine de idei, O’Brien a menționat că Washingtonul nu a văzut o amenințare militară directă din partea Rusiei prin regiunea separatistă din Moldova.

Player video

Tags: Antony BlinkenSUA
Știrile zilei