X

Antony Blinken a avut o discuţie cu prinţul moştenitor saudit

Secretarul de stat american Antony Blinken, sosit marţi seara într-o vizită de trei zile în Arabia Saudită, a avut o conversaţie “deschisă şi sinceră” cu prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman, în cursul căreia a ridicat problema drepturilor omului în mod “general şi specific”, a afirmat un responsabil american care a dorit să-şi păstreze anonimatul, transmit Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Întâlnirea desfăşurată la palatul regal din Jeddah şi care a durat circa o oră şi 40 de minute a permis găsirea unor “puncte de convergenţă (…) recunoscând totodată existenţa de diferenţe”, a spus acesta.

Citeşte şi: Ruşii se pregătesc de tot ce-i mai rău: Construiesc un adăpost antiatomic la Moscova – Black News

Cei doi oameni de stat au discutat despre o “potenţială normalizare a relaţiilor cu Israelul şi au căzut de acord să continue dialogul în această privinţă”, precum şi despre conflictul din Sudan, în care SUA şi Arabia Saudită sunt mediatori, a adăugat responsabilul citat.

Şeful diplomaţiei americane şi prinţul moştenitor saudit şi-au reafirmat “angajamentul faţă de stabilitate, securitate şi prosperitate în Orientul Mijlociu şi mai departe”, inclusiv faţă de încheierea conflictului din Yemen, a precizat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Departamentului de stat Matthew Miller.

Citeşte şi: BAIE de SÂNGE la o ceremonie de absolvire a liceului în SUA: Sunt morţi şi răniţi (VIDEO)!

Miercuri, Antony Blinken urma să ia parte la Riad la o reuniune a miniştrilor de externe din Consiliul de Cooperare al Golfului.

Tags: Antony BlinkenArabia sauditaJeddahMatthew MillerMohammad bin Salman (MBS)SUA
Categorii: Știrile zilei