X

Antony Blinken atrage atenția asupra deteriorării situației drepturilor omului în Etiopia

Secretarul de stat american Antony Blinken a atras atenţia asupra înrăutăţirii crizei umanitare şi a drepturilor omului în Etiopia, inclusiv asupra riscului tot mai mare de foamete în regiunea disputată Tigray, transmite dpa, potrivit agerpres.

Blinken a vorbit cu premierul etiopian Abiy Ahmed pentru a-i comunica aceste îngrijorări şi l-a îndemnat să respecte angajamentele Etiopiei de a retrage trupele eritreene din Tigray, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price.

Citește și: O bandă de traficanţi de droguri planifica asasinarea vicepremierului muntenegrean

Blinken a menţionat, de asemenea, numirea unui trimis special pentru Cornul Africii, anunţând că acesta se va deplasa în Etiopia în zilele următoare.

Guvernul etiopian a lansat o ofensivă militară în noiembrie împotriva Frontului Popular pentru Eliberarea Tigray (TPLF) din nordul Etiopiei, care până în acel moment deţinea puterea în regiunea Tigray.

Citește și: Fotbalul englezesc BOICOTEAZĂ total rețelele sociale ca răspuns la abuzul online

Ofensiva survine după ani de tensiune între TPLF şi guvernul central, într-un conflict care a determinat sute de mii de oameni să îşi părăsească locuinţele şi a provocat distrugeri pe scară largă.

Mult timp Etiopia a negat că în Tigray ar fi prezente trupe eritreene, dar apoi a anunţat la începutul acestei luni că acestea vor fi retrase. 

Tags: abiy ahmedAntony BlinkenCornul AfriciiEtiopiaFrontul Popular pentru Eliberarea Tigray (TPLF)Ned PriceSUATigray
Categorii: Știrile zilei