X

Antony Blinken nu vede cu ochi buni dizolvarea ONG-ului ‘Memorial’ în Rusia

Statele Unite au condamnat marţi dizolvarea ONG-ului Memorial în Rusia, secretarul american de stat Antony Blinken considerând că decizia este un “afront” adus drepturilor omului, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Persecutarea” acestei organizaţii care este un pilon al societăţii civile din Rusia şi care apără memoria victimelor Gulagului “este un afront adus misiunilor sale nobile şi cauzei drepturilor omului peste tot în lume”, a transmis Blinken, citat într-un comunicat.

Citeşte şi: Pe fondul tensiunilor cu Rusia, americanii menţin un portavion în Mediterană – Black News

Curtea Supremă din Rusia a dispus marţi dizolvarea organizaţiei neguvernamentale Memorial International şi a filialelor sale regionale pentru nerespectarea obligaţiilor care decurg din statutul său de “agent al străinătăţii”.

Citeşte şi:‘Obișnuiam să stăm la coadă pentru mâncare în Rusia sovietică – acum deținem un imperiu de restaurante’ – Black News

Această etichetă, care aminteşte de cea de “duşman al poporului” din timpul perioadei staliniste a URSS, desemnează organizaţiile considerate că acţionează împotriva intereselor ruseşti primind fonduri din străinătate.

Tags: MemorialMemorial InternationalONGrusiaSUA
Categorii: Știrile zilei