Anul 2018, cel mai călduros înregistrat în Germania din istoria înregistrărilor meteorologice

Publicat:

Germania a înregistrat în 2018 cel mai călduros an de la începutul consemnării observaţiilor meteorologice în 1881 precum şi o secetă excepţională, a declarat marţi Institutul National de Meteorologie, DWD, citat de AFP, potrivit Agerpres.

“În bilanţul meteorologic şi climatic pentru anul trecut al DWD, evenimentele meteorologice extreme şi schimbările climatice sunt în prim plan”, a explicat Deutscher Wetter Dienst într-un comunicat.


Citește și : State arabe şi Iranul resping decizia lui Trump privind platoul Golan

“De asemenea, cu o temperatură medie anuală de 10,5 grade Celsius în Germania, 2018 a fost un an record, fiind cel mai călduros din cei 138 pentru care s-au făcut înregistrări de temperatură”, a indicat DWD, precizând că aceasta corespunde unei încălziri de 1,5 grade Celsius din 1881.

Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM) a anunţat în luna februarie că temperatura medie la suprafaţa globului în 2018 a depăşit cu circa 1 grad Celsius pe cea care prevala în perioada pre-industrială (1850-1900).

În plus, Germania a înregistrat în 2018 al patrulea cel mai uscat an din 1881, fiind afectat în special comerţul pe Rhin, una dintre arterele strategice pentru transportul fluvial european.

Prin Acordul de la Paris privind clima, comunitatea internaţională s-a angajat să menţină creşterea temperaturii globale “mult sub 2 grade Celsius” şi “să continue eforturile de a limita creşterea la 1,5 grade Celsius” prin raport cu nivelul de dinaintea Revoluţiei Industriale.

Citește și : Rusia avertizează la consecințele recunoașterii suveranității israeliene asupra Înălţimilor Golan

În iunie 2018, Berlinul a recunoscut că nu va reuşi să-si îndeplinească angajamentele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2020.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum va fi vremea în weekend. Prognoza meteo pentru sâmbătă şi duminică

Cum va fi vremea în weekend. Prognoza meteo pentru sâmbătă şi duminică Vremea va fi relativ frumoasă în acest weekend, fără precipitații esențiale, anunță meteorologii....

Avertizare meteorologică! Schimbare bruscă a vremii 

Avertizare meteorologică! Schimbare bruscă a vremii Schimbare bruscă a vremii prognozează meteorologii. Cod galben pe toată țara. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS ) avertizează că...

SHS anunță ploi însoțite de descărcări electrice în centrul și nordul țării

SHS anunță ploi însoțite de descărcări electrice în centrul și nordul țării Meteorologii anunță condiții de instabilitate în nordul și centrul țării. Potrivit SHS, în intervalul...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.