Apă plată sau carbogazoasă: Care este mai bună pentru sănătate?

Publicat:

Apă plată sau carbogazoasă: Care este mai bună pentru sănătate?

Te-ai întrebat vreodată dacă ar trebui să optezi pentru apă plată sau carbogazoasă în funcție de sănătate? Este o întrebare pe care o auzim frecvent, fie într-o cafenea, fie la restaurant. Fiecare are o preferință personală, dar ce spune știința despre beneficiile celor două tipuri de apă?

Diferențe în compoziție și hidratare

Apa carbogazoasă conține dioxid de carbon, ceea ce o face mai acidă decât apa plată, având un pH de aproximativ 3,5 față de 6,5-8,5 în cazul apei plate. Cu toate acestea, când vine vorba de hidratare, ambele sunt la fel de eficiente. Indiferent de alegerea ta, ambele tipuri de apă îți vor hidrata corpul corespunzător.


Citește și: Evenimentele Zilei de 7 septembrie în Istorie

Beneficii pentru sănătatea dentară

Există un mit conform căruia apa carbogazoasă dăunează oaselor și dinților. De fapt, nu există dovezi că aceasta afectează sănătatea oaselor, dar aciditatea apei carbogazoase poate slăbi smalțul dinților în timp, mai ales dacă este combinată cu alte băuturi acide sau zaharoase. Pentru a contracara acest efect, poți clăti gura cu apă plată după ce ai consumat apă carbogazoasă.

Digestie și disconfort gastric

Apa carbogazoasă poate provoca balonare și disconfort stomacal din cauza gazelor eliberate în timpul digestiei. Dacă suferi de probleme digestive sau ai vezica urinară hiperactivă, apa plată poate fi o alegere mai bună.

Temperatura apei

În ceea ce privește temperatura, nu există dovezi clare că apa rece sau cea la temperatura camerei are un impact semnificativ asupra sănătății. Totuși, unele studii sugerează că apa foarte rece ar putea încetini digestia sau provoca crampe.

Concluzie

Indiferent de alegerea ta, apa – plată sau carbogazoasă – rămâne cea mai sănătoasă băutură. Dacă îți place apa carbogazoasă, nu este nevoie să renunți la ea, dar fii atent la impactul asupra dinților și digestiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Activele de rezervă ale R. Moldova depășesc 5,5 miliarde de dolari

Activele de rezervă ale R. Moldova depășesc 5,5 miliarde de dolari La sfârșitul lunii august, activele oficiale de rezervă au constituit 5 593,81 milioane de...

Judocanul Oleg Crețul la Jocurile Paralimpice de la Paris va lupta pentru medalia de bronz

Judocanul Oleg Crețul la Jocurile Paralimpice de la Paris va lupta pentru medalia de bronz Judocanul Oleg Crețul poate aduce prima medalie a R.Moldova la...

Atac rusesc asupra orașului Kosteantînivka: 3 morți și 3 răniți

Atac rusesc asupra orașului Kosteantînivka: 3 morți și 3 răniți Un atac rusesc asupra orașului Kosteantînivka a ucis trei persoane și a rănit alte trei....

Judocanul Ion Basoc s-a calificat în semifinalele Jocurilor Paralimpice de la Paris

Judocanul Ion Basoc s-a calificat în semifinalele Jocurilor Paralimpice de la Paris Republica Moldova va avea prima medalie la Jocurile Paralimipice după o pauză de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.