Aparatele de fotografiat ale unui explorator, descoperite pe un gheţar după 85 de ani

Publicat:

Aparatele de fotografiat şi echipamentul unui renumit explorator şi fotograf american, Bradford Washburn, au fost descoperite pe un gheţar din teritoriul Yukon, frontalier cu statul american Alaska, la 85 de ani după ce au fost abandonate în 1937, informează AFP, potrivit agerpres.

În primăvara acestui an, mai mulţi sportivi “au pornit într-o misiune fără pereche: să găsească un fragment incredibil al istoriei”, a anunţat agenţia guvernamentală Parks Canada prin intermediul unui mesaj publicat pe Facebook.


Citeşte şi: Un nou POTOP face ravagii în Filipine: Cel puţin 98 de oameni au murit – Black News

Echipa reunită de o companie specializată în producţia de videoclipuri dedicate sporturilor extreme, Teton Gravity Research, s-a deplasat în Parcul Kluane din Yukon, cu misiunea de a descoperi ascunzătoarea în care se aflau aparatele de fotografiat şi echipamentul de escaladă folosit de Bradford Washburn.

Alpinist, fotograf şi cartograf, Bradford Washburn a fost şi director al Muzeului Ştiinţelor din Boston, Massachusetts, pe care l-a înfiinţat. El a murit în 2007.

“Îngropată în gheaţă din 1937, acea ascunzătoare conţinea trei aparate foto istorice, cu fotografii ce arată felul în care arătau aceşti munţi în urmă cu 85 de ani”, au anunţat reprezentanţii companiei Teton Gravity Research pe Facebook.

Citeşte şi: Mai multe explozii au fost auzite la Kiev – Black News

În 1937, Bradford Washburn plecase într-o expediţie alături de alţi trei alpinişti pentru a încerca o ascensiune pe Muntele Lucania (5.226 de metri), al treilea pisc ca înălţime din Canada, care, la acea dată, era cel mai înalt vârf montan din America de Nord ce nu fusese niciodată escaladat.

Confruntându-se la coborâre cu condiţii meteo extreme, Bradford Washburn şi un alt alpinist american, Robert Bates, au fost obligaţi să îşi reducă la minimum echipamentul de escaladă, abandonând aparatele de fotografiat şi diverse echipamente, devenite după decenii adevărate “comori”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.