Aparatul guvernamental din Cipru a fost deconectat de la internet în urma unei scurgeri de apă

Publicat:

Aparatul guvernamental din Cipru a fost deconectat de la internet marţi în urma unei scurgeri de apă în încăperea care adăposteşte serverele administraţiei centrale, ceea ce a dus la închiderea de urgenţă a sistemului, informează Reuters, potrivit agerpres

Scurgerea, descoperită luni după-amiază în subsolul Ministerului de Finanţe, a blocat de asemenea reţeaua de telefonie de stat, care a fost restabilită cu ajutorul unui back up marţi dimineaţă, au spus autorităţile.


Citește și: Secretarul general al ONU face o vizită neanunţată în Somalia

”Din motive de securitate, serverele au fost oprite pentru a limita şi a restabili orice pagubă”, a precizat într-un mesaj pe Twitter Ministerul de Finanţe din Cipru.

O serie de departamente guvernamentale – de la fisc la vămi sau departamentul pentru asistenţă socială – au fost offline, au mai spus autorităţile. Vizitatorii care au fost prezenţi marţi în birourile administraţiei centrale au fost anunţaţi că funcţionarea serviciilor este limitată.

Serverele guvernamentale se aflau într-un subsol al Ministerului de Finanţe, iar la nivelul următor se afla un rezervor cu apă care s-a revărsat.

Ministrul adjunct al Cercetării, inovaţiei şi strategiei digitale, instituţie care a fost de asemenea deconectată de la internet, a anunţat într-un mesaj pe Facebook că a lansat o anchetă în ceea ce priveşte incidentul. Autorităţile deciseseră să mute serverele într-un alt loc în noiembrie 2022, a mai precizat acesta.

Citește și: Eva Kaili îşi reafirmă nevinovăţia în scandalul Qatargate

Autorităţile din Cipru s-au confruntat cu mai multe probleme digitale de la începutul anului. Luna trecută, departamentul de cadastru al insulei a fost ţinta unui atac al hackerilor, iar în urmă cu câteva zile a fost de asemenea vizat sediul Open University.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.