Apele rămân agitate în Coreea. Seulul simulează un atac al Japoniei

Publicat:

Coreea de Sud începe luni exerciţii militare destinate să repete în două zile scenarii de apărare a insulelor Dokdo, situate în largul coastelor sale orientale, împotriva unui improbabil atac japonez, informează France Presse, potrivit agerpres.

De la sfârşitul regimului colonial japonez în Peninsula Coreeană, Seulul controlează aceste insule din Marea Japoniei sub denumirea Dokdo.


Citeşte şi: Cutremur puternic în Japonia. Cel puţin trei oameni au murit – VIDEO

Ele sunt revendicate de Tokyo sub numele Takeshima. Japonia acuză Coreea de Sud că le ocupă în mod ilegal.

Aceste manevre sunt organizate într-un moment în care preşedintele american Donald Trump tocmai a anunţat încheierea exerciţiilor comune cu Coreea de Sud, vizând să combată ameninţările din partea Coreei de Nord, pe care le califică el însuşi drept costisitoare şi “foarte provocatoare”, conform AFP.

Un atac japonez nu este credibil cu adevărat, dar Coreea de Sud organizează acest tip de manevre de două ori pe an din 1986.

“Exerciţiul de apărare Dokdo este un exerciţiu de rutină, destinat să împiedice o invazie de către forţe externe”, a declarat Choi Hyun-soo, o purtătoare de cuvânt a Ministerului Apărării.

Citeşte şi: O camionetă a intrat cu viteză în mulţime la un festival de muzică din Olanda

Aceste manevre, de amploare foarte limitată în comparaţie cu exerciţiile americano-sud-coreene suspendate, mobilizează şase nave de război şi şapte avioane. O unitate de puşcaşi marini urmează să fie desfăşurată de asemenea pe aceste insuliţe stâncoase, unde locuiesc în jur de 40 de persoane, în special poliţişti.

Relaţiile între Coreea de Sud şi Japonia, ambele aliate ale SUA, democraţii şi economii de piaţă, sunt afectate de dispute istorice şi teritoriale. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe Imaginile și clipurile video din timpul abuzurilor lui Gisèle Pelicot au fost...

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple Apple conta pe noile funcții de inteligență artificială pentru a face...

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei Inundații bruște au măturat un sanctuar popular de elefanți din...

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.