Apelul Papei în faţa pandemiei de coronavirus

Publicat:

Papa Francisc le-a cerut joi cetăţenilor să fie înţelegători faţă de deciziile luate de guvernanţi în lupta împotriva noului coronavirus care, deşi de multe ori deranjante, sunt, în opinia acestuia, “spre binele nostru”, relatează EFE, potrivit agerpres.

Suveranul pontif le-a cerut credincioşilor să se roage “pentru autorităţile nevoite de multe ori să ia decizii care nu sunt pe placul cetăţenilor”. Mesajul a fost transmis cu prilejul slujbei de dimineaţă, pe care a oficiat-o în reşedinţa sa din Casa Santa Marta, retransmisă la televiziune pentru a putea fi văzută de oamenii plasaţi în carantină.


Citeşte şi: Grecia confirmă primul deces de coronavirus

Papa Francisc a suspendat toate evenimentele religioase cu public ca urmare a epidemiei de coronavirus care afectează talia, unde a provocat deja circa 12.000 de cazuri şi 827 de morţi, în special în nordul ţării.

Din acest motiv, audienţa generală de miercuri şi rugăciunea Angelus au fost oficiate de papă în interiorul Palatului Apostolic, în lipsa publicului, menţinând o distanţă de securitate faţă de ceilalţi prelaţi. Slujba a fost retransmisă via internet şi televiziune.

Citeşte şi: SUA nu mai lasă picior de european să-i calce pragul

Au fost închise publicului mai multe spaţii din cadrul Vaticanului, precum Bazilica şi Piaţa Sf.Petru, şi au fost suspendate vizitele “ad Limina Apostolorum” ale episcopilor din Franţa şi Brazilia, prevăzute zilele acestea.

Deocamdată Cetatea Vaticanului a depistat un singur caz pozitiv de coronavirus, care a fost izolat la spitalul Gemelli din Roma.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.