Aplicaţie pentru a supraveghea persoanele aflate în carantină în Polonia

Publicat:

Guvernul polonez a lansat o aplicaţie pentru smartphone care permite, cu ajutorul selfie-urilor, localizarea persoanelor aflate în carantină din cauza epidemiei de coronavirus, a indicat vineri Ministerul pentru Tehnologii Digitale, citat de AFP, scrie agerpres.

“Aplicaţia este destinată persoanelor care rămân în carantină, care se întorc din străinătate”, ale căror date şi număr de telefon sunt înscrise într-o bază de date specială, a declarat Karol Manys, purtător de cuvânt al ministerului citat.


Citește și : Trump a pus în aplicare Legea de producţie pentru apărare

“Persoanele plasate în carantină au de ales: fie primesc vizite neprevăzute din partea populaţiei, fie descarcă aplicaţia”, a spus el.

Cu scopul de a verifica dacă persoana vizată rămâne în locul său de izolare, aplicaţia “Carantina la domiciliu”, care utilizează tehnicile de geolocalizare şi de recunoaştere facială, îi va cere să facă un prim selfie de referinţă. În continuare, ea îi va cere din nou, prin surprindere în mai multe momente ale zilei, să-şi facă alte selfie-uri care vor fi comparate cu imaginea iniţială.

Persoana va avea la dispoziţie 20 de minute pentru a-şi trimite fotografia. Un reminder va fi trimis dacă persoana nu respectă acest termen, iar dacă nu oferă un răspuns la capătul acestor 20 de minute suplimentare, aplicaţia va informa serviciile de ordine despre situaţia creată.

Citește și : Coreea de Sud izolează toate persoanele venite din Europa

Doar forţele de ordine sunt însărcinate să verifice dacă persoana vizată respectă carantina.

Vineri, poliţia a indicat că a sancţionat cu o amendă de 500 de zloţi (111 euro) o persoană care se îndepărtase de domiciliul său, amenzile putând merge până la 5.000 de zloţi (1.110 euro).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.