X

Aproape 1 500 de refugiați ucraineni lucrează oficial în Moldova

Aproape 1 500 de refugiați ucraineni lucrează oficial în Moldova

De la începutul perioadei Situației Excepționale în Republica Moldova, 1498 cetățeni ucraineni refugiați în Moldova s-au angajat în câmpul muncii.

Citește și: A pierit tot peștele dintr-un lac de acumulare la Taraclia

Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), este vorba despre 1 012 femei și 486 de bărbați. Cei mai mulți cetățeni ucraineni înregistrați în evidența ANOFM sunt angajați în mun. Chișinău – 1 150, UTA Găgăuzia – 59, la Bălți – 83.

Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în profesii și meserii precum programator, inginer, medic, educator, cusător, vânzător-consultant, bucătar, montator subasamblare, manager diverse domenii, operator introducere date, altele.

De la începutul anului curent și-au arătat disponibilitatea de a încadra la muncă cetățeni ucraineni 122 angajatori, declarând 1 612 locuri de muncă vacante pentru aceste persoane.

Totodată în perioada menționtă, circa 298 cetățeni ucraineni au fost înregistrați în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare.

Tags: Agenţia Naţionala pentru Ocuparea Forţei de MuncăANOFMrefugiați Moldovarefugiati ucraineni
Categorii: Știrile zilei