X

Aproape 100 de copii au murit în invazia Ucrainei de către Rusia (Zelenski)

Aproape 100 de copii au murit în invazia Ucrainei de către Rusia, a declarat marţi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-o videoconferinţă cu parlamentarii canadieni, adăugând că oraşul Mariupol a rămas fără mijloace de comunicare şi aproape fără mâncare şi apă, relatează Reuters, potrivit agerpres.  

”În prezent 97 de copii au murit în timpul acestui război”, a afirmat Zelenski a spus în intervenţia sa.

Citește și : Negocierile dintre Rusia și Ucraina au reînceput

”Ei distrug totul: complexe memoriale, şcoli, spitale, complexe de locuinţe. Au ucis deja 97 de copii ucraineni. Nu cerem mult. Cerem dreptate, un sprijin real”, a spus preşedintele ucrainean.

Discursul lui Zelenski a început şi s-a încheiat cu ovaţii ale parlamentarilor canadieni. Preşedintele ucrainean a reiterat că atât Canada cât şi alte ţări occidentale ar trebui să impună mai multe sancţiuni asupra Rusiei şi să facă mai mult pentru a ajuta Ucraina, inclusiv prin impunerea unei zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei.

”Câte rachete de croazieră trebuie să cadă asupra oraşelor noastre?”, a întrebat Zelenski, în timp ce a reluat apelul pentru zona de excludere aeriană.

Ţările occidentale au acţionat rapid pentru a izola Rusia de comerţul mondial şi sistemul financiar global ca urmare a invadării Ucrainei, dar guvernul SUA a exclus o zonă de interdicţie aeriană despre care apreciază că ar fi un risc de conflict direct cu arme nucleare cu Rusia.

Citește și : Ruşii şi americanii îşi continuă colaborarea din spaţiu: ‘Lucrăm împreună!’

Mariupol ”a rămas fără căldură sau apă caldă, fără mijloace de comunicare, aproape fără mâncare, fără apă”, a adăugat Zelenski, care urmează să se adreseze Congresului SUA miercuri.

După discursul său de marţi, parlamentarii canadieni din ambele părţi ale eşichierului politic şi-ai exprimat sprijinul pentru Ucraina.

Tags: canadacopiiMariupolrazboirusiaVolodimir Zelenski
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina