X

Aproape 13.000 de persoane s-au înscris la programul de învăţare a limbii române

Aproape 13.000 de persoane s-au înscris la programul de învăţare a limbii române

Circa 5.300 de persoane din cele aproape 13.000 care s-au înscris la Programul național de studiere a limbii române au absolvit deja cursurile, anunță Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova.

Programul național de studiere a limbii române este destinat adulților care vor să își perfecționeze cunoștințele sau să studieze limba română de la zero.

Citeşte şi: Ruşii bombardează Ucraina cu rachete balistice – Stiripesurse.md

La sfârșitul programului, participanții obțin un certificat cu indicarea nivelului de cunoaștere a limbii române, în conformitate cu prevederile Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi.

Aproape 13.000 de persoane s-au înscris la programul de învăţare a limbii române

Cele mai multe cereri au fost depuse de persoane care locuiesc în Chișinău – 6.911, urmat de UTA Găgăuzia – 1.586, Bălți – 682, Tiraspol – 622. Restul 2.971 cereri sunt depuse de persoane din celelalte raioane ale țării. Din numărul total de solicitanți, peste 9.000 au cerut să studieze nivelul începător (A1) sau nivelul elementar (A2).

Cursurile de limba română sunt gratuite și sunt organizate atât cu prezență fizică, cât și online. Durata unui curs este în medie de 120 de ore, în funcție de nivelul de competență lingvistică.

Pentru ediția din anul curent a Programului Național de Limbă Română, Ministerul Educației și Cercetării a alocat 10 milioane de lei.

Tags: Ministerul Educației și Cercetării (MEC)Programul Național de Limbă Română
Categorii: Știrile zilei