X

Aproape 15000 de persoane au solicitat intervenția ambulanței săptămâna trecută

Aproape 15000 de persoane au solicitat intervenția ambulanței săptămâna trecută

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească informează că în perioada 08-14 iulie curent, 14726 persoane au solicitat intervenția ambulanței cu 400 mai mult decât săptămâna precedentă, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, pe parcursul săptămânii, în structura urgențelor medicale predomină cele cardiovasculare – 2724, urmate de 2124 neurologice, 1869 respiratorii și 1478 urgențe traumatologice, potrivit moldpres.md.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Tot săptămâna trecută, echipele de asistență medicală urgentă au intervenit la 164 pacienți cu urgențe generate de agenți fizici, chimici și de mediu, inclusiv la 78 cazuri – mușcături de animale/înțepături de insecte, 50 combustii.

În perioada de referință, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru 32 persoane, care au suferit în urma insolației. După acordarea asistenței medicale de urgență la etapa de prespital, 24 pacienți, inclusiv patru copii au fost transportați asistat către Departamentele Primiri Urgente din țară pentru continuarea tratamentului în condiții de staționar.

CNAMUP menționează că cel mai mare număr de solicitări cu motivul insolații a fost înregistrat la 12 iulie 2024 – 11 cazuri dintre care la trei copii.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Tags: persoaneurgenţăurgențe
Sănătate