Aproape 17 % din cazurile de COVID-19 în Italia sunt cu varianta Delta

Publicat:

Varianta Delta a coronavirusului şi o sub-variantă a acesteia, denumită Kappa, au crescut ca pondere în totalul noilor cazuri de COVID-19 în Italia, ele ajungând la aproape 17% din cazuri în această ţară, a anunţat vineri Institutul naţional de sănătate italian (ISS), potrivit Reuters, scrie agerpres.  

Varianta Delta (varianta indiană) devine dominantă, a atenţionat această instituţie. ”Procentul cazurilor de infectare cu variantele Delta şi Kappa a crescut de la 4,2% în luna mai la 16,8% în iunie”, precizează ISS.


Citește și : Putin susține consolidarea dialogului cu UE

”Monitorizarea noastră epidemiologică arată un tablou în evoluţie rapidă care confirmă că şi în ţara noastră, la fel ca în restul Europeni, varianta Delta a virusului devine dominantă”, explică Anna Teresa Palamara, directoare a Departamentului pentru boli infecţioase al ISS.

Deocamdată, cea mai răspândită variantă a coronavirusului SARS-CoV-2 în Italia rămâne Alpha (varianta britanică), cu 74,9% din noile cazuri de COVID-19.

Italia, ţară unde coronavirusul a provocat de la începutul pandemiei 127.380 de decese, a înregistrat vineri 927 de noi cazuri de COVID-19.

Premierul italian Mario Draghi s-a arătat şi el îngrijorat de progresia variantei Delta, atrăgând atenţia că ”pandemia nu s-a terminat”.

Citește și : Un britanic a fost diagnosticat cu COVID-19 timp de 305 zile (VIDEO)

Tot vineri, institutul german de boli infecţioase Robert Koch a anunţat că varianta Delta, responsabilă pentru mai mult de 95% din noile cazuri de COVID-19 în Marea Britanie şi care acum atacă Europa continentală, reprezintă la ora actuală circa 15% din noile infectări în Germania.

Variantă indiană a coronavirusului SARS-CoV-2 (denumită de OMS varianta Delta) este cu circa 60% mai transmisibilă decât varianta Alfa (varianta britanică), care la rândul ei este cu circa 50% mai transmisibilă decât tulpina originală.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic Mai mulți ghizi din Republica Moldova au participat la turul de familiarizare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.