Aproape 200 de arestări după noi incidente produse în Maroc

Publicat:

Poliţia marocană a arestat 170 de persoane, marţi, cu ocazia unui meci din divizia a treia de fotbal, la Casablanca, a anunţat presa locală, la patru zile după decesul unei suportere care a emoţionat opinia publică, informează AFP, potrivit agerpres.

Cele 170 de persoane sunt suspectate de implicarea în producerea de “daune proprietăţii publice şi private” şi în “violenţe împotriva poliţiei”, conform site-ului de ştiri Hespress.


Citeşte şi: Razie cu aproape 300 de arestări într-o anchetă Europol asupra Dark Web – Black News

Suspecţii fac parte dintr-un grup de aproape 2.500 de suporteri ai clubului din Meknes (CODM), care au călătorit la Casablanca pentru a-i vedea echipa jucând împotriva formaţiei (TAS), “în ciuda interdicţiei de călătorie din motive de securitate”, a precizat site-ul specializat Elbotola.

În urma ciocnirilor violente din jurul stadionului, cel puţin cinci membri ai forţelor de securitate au fost răniţi, potrivit potrivit Hespress, care adaugă că a fost deschisă o anchetă în acest caz. În cursul incidentelor au fost avariate zece maşini, un autobuz şi o maşină de poliţie.

Aceste violenţe vin după moartea unei suportere în vârstă de 29 de ani, sâmbătă, înaintea unui meci din Liga Campionilor Africii la nivel de club, disputat la Casablanca între echipa locală Raja şi formaţia egipteană Al-Ahly.

Citeşte şi: Sudan: mitul arab al ‘stabilității’ contrarevoluționare a fost spulberat – Black News

O anchetă este în desfăşurare pentru a stabili circumstanţele decesului tinerei. Sunt însă voci care denunţă greşeli în organizarea meciului de sâmbătă. Videoclipurile publicate de presa locală arată zeci de suporteri care încearcă să intre pe un stadion deja plin, înainte ca poliţia să intervină pentru a-i ţine departe, folosind inclusiv tunuri cu apă. O utilizare criticată de internauţii care au văzut o legătură cu decesul suporterei.

Poliţia din Casablanca a “negat categoric” luni o astfel de legătură, afirmând că folosirea tunurilor cu apă “a avut scopul de a împiedica sute de oameni să ia cu asalt stadionul la poarta 7, departe de poarta 3, unde victima a fost rănită înainte de a fi transportată la spital. Fotbalul marocan s-a confruntat de-a lungul timpului cu numeroase incidente violente în care au fost implicaţi suporterii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Partidul Laburist, favorit în alegerile parlamentare ce au loc joi în UK

Partidul Laburist, favorit în alegerile parlamentare ce au loc joi în UK Aproximativ 46 de milioane de britanici sunt aşteptaţi joi la secţiile de votare...

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul Rusia este gata să continue să livreze gaze Europei şi...

„Șansa” lui Șor nu va putea participa la alegeri

„Șansa” lui Șor nu va putea participa la alegeri Activitatea partidului politic „Șansă” ar putea fi temporar stopată, iar formațiunea nu va putea participa la...

Şefa Parchetului European vine în R. Moldova

Şefa Parchetului European vine în R. Moldova Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, va ajunge în perioada următoare la Chișinău. Vizita va avea loc în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.