Aproape 3 milioane de polonezi vor fi vaccinaţi până la sfârşitul lui martie

Publicat:

Polonia speră să vaccineze 2,9 milioane de persoane din grupurile de risc până la sfârşitul lunii martie, a declarat luni Michal Dworczyk, şeful cancelariei prim-ministrului din această ţară, citat de DPA, potrivit agerpres.

Ritmul de vaccinare va depinde de numărul de doze disponibile de vaccin anti-COVID-19: pentru primul trimestru din 2021, Polonia se aşteaptă să primească aproape 5,9 milioane de doze, în principal de la companiile farmaceutice Pfizer şi Moderna, a precizat Michal Dworczyk.


Citeşte şi: Nancy Pelosi rămâne preşedintele Camerei Reprezentanţilor în SUA

În prezent, prioritate la vaccinare au angajaţii din sectorul medical şi personalul de îngrijire din azilurile pentru vârstnici. În următoarea etapă de vaccinare vor fi vizaţi cetăţenii polonezi de peste 60 de ani şi angajaţii din servicii esenţiale, precum militarii şi profesorii.

Weekendul trecut, în Polonia a izbucnit un scandal după ce presa a aflat că “18 personalităţi bine-cunoscute din artă şi cultură” au fost vaccinate la Universitatea Medicală Varşovia.

Oficialii polonezi au anunţat că persoanele care le-au permis acelor vedete să se vaccineze înaintea grupurilor prioritare vor fi pedepsite.

Citeşte şi: Sudanul, Egiptul şi Etiopia continuă negocierile pentru barajul de pe Nil

O anchetă a fost demarată la universitatea poloneză, iar verificările de amploare vor deveni un standard procedural la nivelul întregii ţări, în special în prima etapă a campaniei de vaccinare, în contextul în care livrările de vaccinuri nu sunt suficiente pentru a acoperi cererea, a declarat Adam Niedzielski, ministrul polonez al Sănătăţii, într-o conferinţă de presă la care a participat şi Michal Dworczyk.

Până duminică seară la ora locală 18:00, peste 50.000 de cetăţeni din Polonia au primit prima doză a unui vaccin anti-COVID-19, a adăugat Michal Dworczyk. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu ‘capitulare’ Kievului

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu 'capitulare' Kievului Rusia este gata să ia în considerare...

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava Un atac cu rachete al forţelor armate ruse...

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO În timp ce războiul continuă, Ucraina pare tot mai departe de a...

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România Înainte de summitul Alianței Nord Atlantice (NATO) de la Washington (9 - 11 iulie), Înaltul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.