Aproape 4 milioane de nemţi nu au folosit niciodată internetul

Publicat:

Circa 3,8 milioane de persoane din Germania sau 6% dintre cetăţenii germani cu vârste cuprinse între 16 şi 74 de ani nu au folosit niciodată internetul, conform datelor oficiale publicate marţi de Oficiul Federal de Statistică (Destatis), relatează dpa, potrivit agerpres.

Cu cât vârsta persoanelor este mai înaintată, cu atât proporţia celor care nu au fost niciodată online este mai mare: circa 21% în rândul persoanelor cu vârste între 65 şi 74 de ani; 8% în rândul celor între 55 şi 64 de ani; şi cel mult 3% în rândul celor sub 55 de ani.


Citeşte şi: Cutremur puternic în largul Insulelor Moluce – Black News

Destatis a subliniat că viaţa a devenit mai dificilă pentru cetăţenii germani care trăiesc fără internet în ultimii doi ani, având în vedere numărul serviciilor care s-au mutat online în perioada pandemiei de coronavirus, de la programări la livrări şi până la certificate digitale de vaccinare.

În Uniunea Europeană, cifrele medii pentru utilizatorii offline au fost de 8% anul trecut, însă există o diferenţă mare între ţări.

Potrivit Eurostat, în Irlanda, ţările scandinave, Ţările de Jos şi Luxemburg, proporţia persoanelor cu vârste între 16 şi 74 de ani care nu au folosit niciodată internetul este de sub 5%.

Citeşte şi: Accident teribil în Ungaria soldat cu mai mulţi morţi şi răniţi – Black News

Cele mai mari proporţii au fost în Grecia cu 20%, urmată de Bulgaria şi Portugalia.

Conform estimărilor Uniunii Internaţionale pentru Telecomunicaţii (UIT), 37% din populaţia lumii nu a folosit niciodată internetul – circa 2,9 miliarde de oameni la nivel mondial.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.