X

Aproape 6.800 de hectare de pădure din California au fost distruse de incendiul ‘Oak Fire’

Aproape 6.800 de hectare de pădure din California au fost distruse de un incendiu de proporţii denumit “Oak Fire”, care a fost stins doar în proporţie de 10% şi care continuă să se extindă “foarte rapid”, au anunţat luni pompierii, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Avansează foarte rapid şi timpul de reacţie pentru evacuarea oamenilor este limitat”, a explicat pentru canalul CNN Jon Heggie, un oficial al pompierilor din California.

Citește și : Ursula von der Leyen lansează un apel la solidaritate pentru rezolvarea crizei gazelor

Peste 2.500 de pompieri se luptă cu flăcările, care au o viteză de extindere şi o manifestare “cu adevărat fără precedent”, a adăugat el.

Incendiul, care s-a declanşat vineri şi a fost denumit “Oak Fire” se răspândeşte în comitatul Mariposa, în apropiere de parcul naţional Yosemite şi a celebrilor săi sequoia gigantici.

El a distrus zece proprietăţi, a avariat alte cinci şi ameninţă alte câteva mii.

Acest “mega-incendiu”, potrivit lui Jon Heggie, este alimentat în special de copacii şi tufişurile uscate din această regiune care se confruntă cu o lipsă gravă de apă.

“Este un rezultat direct al schimbărilor climatice”, a declarat Heggie. “Nu poţi avea zece ani de secetă în California şi să te aştepţi să nu se schimbe lucrurile”, a mai spus el.

Citește și : Germania este în pragul recesiunii după ce încrederea în economie s-a prăbuşit în luna iulie

Vestul american a cunoscut deja în ultimii ani incendii de pădure de o amploare şi o intensitate ieşite din comun, cu o foarte clară prelungire a sezonului incendiilor, fenomen pe care oamenii de ştiinţă îl atribuie schimbărilor climatice.

“Oak Fire” este una dintre manifestările cele mai dramatice ale valului de căldură care a afectat SUA în acest weekend. În zonele din apropierea incendiului, temperaturile urmau să ajungă luni la 37 de grade Celsius.

Tags: californiaJon HeggieOak Firepădurepompieri
Categorii: Știrile zilei