Aproape jumătate din efectivele poliţiei din Peru s-a îmbolnăvit de COVID-19

Publicat:

Poliţia naţională este instituţia cea mai afectată de COVID-19 în Peru, cu 787 de decese şi peste 50.600 de contaminări, aproape 50% din efectivele sale afectate, a făcut cunoscut sâmbătă Ministerul de Interne de la Lima, notează AFP, potrivit agerpres.   

“Sănătatea poliţiei este dramatică: în total, 50.616 poliţişti au fost infectaţi, sau aproape jumătate (din membrii săi), au fost 787 de decese în timpul pandemiei”, a anunţat ministrul José Elice, în declaraţii la postul de radio RPP.


Citește și : Programul American de imigrare DACA, adoptat în timpul Administrației Obama, invalidat

“Poliţia este instituţia publică având cele mai multe decese cauzate de coronavirus”, a adăugat el.

Poliţia, cu un efectiv de aproximativ 120.000 de persoane, a fost în prima linie de la începutul pandemiei.

Medicii sunt a doua categorie profesională cea mai afectată de COVID-19, cu 502 de decese la 14 iulie, potrivit Ordinului Medicilor din Peru.

Ţara numără 195.000 de decese cauzate de COVID-19 şi peste 2,09 milioane de infecţii confirmate de la începutul pandemiei, la o populaţie de 33 de milioane de locuitori.

Citește și : Sajid Javid, ministrul britanic al Sănătăţii, infectat cu SARS-CoV-2

Ministrul a declarat că vaccinarea, care a început în februarie, a contribuit la reducerea formelor severe şi deceselor în rândul personalului poliţiei, care a fost unul dintre primele grupuri care au primit vaccinarea completă în ţară.

Circa 3,78 milioane de persoane au primit două doze de vaccin în Peru, sau 11,6% din populaţie, potrivit datelor oficiale, mai scrie AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Una dintre cele mai populare cântăreţe din Grecia a suferit un accident vascular cerebral în timpul unui concert

Una dintre cele mai populare cântăreţe din Grecia a suferit un accident vascular cerebral în timpul unui concert Una dintre cele mai populare cântăreţe din...

Germania, pregătită să devină ‘un pilon central’ al apărării europene

Germania, pregătită să devină 'un pilon central' al apărării europene Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat joi, la Vilnius, că ţara sa este...

Google începe să îi avertizeze pe utilizatori despre recenziile false de pe Maps

Google începe să îi avertizeze pe utilizatori despre recenziile false de pe Maps  Google introduce avertismente pentru locurile cu recenzii false, o noutate binevenită pentru...

Melania Trump a vorbit despre tentativele de asasinat asupra soțului ei

Melania Trump a vorbit despre tentativele de asasinat asupra soțului ei Melania Trump a discutat despre tentativele de asasinat asupra soțului său, într-un interviu rar,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.