Aproape jumătate din parlamentarii puterii din Japonia au avut legături cu secta Moon

Publicat:

Partidul Liberal Democrat (PLD, dreapta naţionalistă), la putere în Japonia, a dezvăluit joi că aproape jumătate dintre aleşii săi din parlament au avut legături cu Biserica Unificării, cunoscută şi ca secta Moon, reintrată în centrul atenţiei după asasinarea fostului prim-ministru Shinzo Abe, transmite AFP, potrivit agerpres.

Potrivit rezultatelor unei anchete interne, 179 din cei 379 de membri ai PLD în cele două camere legislative au fost ‘legaţi într-un fel sau altul’ cu gruparea religioasă, a anunţat partidul.


Citeşte şi: ADEVĂRUL despre piloţii avioanelor de pasageri: ‘Suntem stresaţi, deprimaţi şi suferim în tăcere!’ – Black News

Unii au acceptat în campaniile electorale sprijinul Bisericii Unificării sau al unor grupuri afiliate, alţii au participat la evenimente ale acestei organizaţii sau i-au donat bani, a precizat secretarul general al partidului, Toshimitsu Motegi.

‘Luăm foarte în serios (această situaţie). O regretăm sincer şi ne vom asigura că partidul nu va mai avea nicio legătură cu Biserica Unificării’, a declarat Motegi.

‘Aproape 90%’ dintre aleşii PLD în parlament care au participat la evenimente ai căror organizatori aveau legături cu acest grup au afirmat că nu erau la curent cu aceste legături, a adăugat el.

Prim-ministrul Fumio Kishida dăduse asigurări săptămâna trecută că ruperea oricăror legături cu Biserica Unificării va deveni o regulă a PLD.

Asasinarea fostului premier Shinzo Abe în luna iulie de către un bărbat care îi reproşa presupuse legături cu acest grup religios a făcut să reapară în Japonia controverse mai vechi legate de această organizaţie, acuzată de numeroşi foşti adepţi că a abuzat financiar de ei.

Cota de popularitate a lui Kishida s-a prăbuşit odată cu apariţia tot mai multor dezvăluiri despre relaţiile între aleşi ai PLD, inclusiv membri ai guvernului său, şi Biserica Unificării.

Kishida şi-a remaniat guvernul la începutul lui august, dar unii membri ai noii echipe au avut şi ei legături cu secta Moon.

Citeşte şi: Uniunea Europeană va interzice importurile de petrol rusesc începând cu 5 decembrie – Black News

Biserica Unificării a transmis că Abe nu a fost niciodată membru al său, chiar dacă a participat la evenimente organizate de grupuri care îi erau afiliate.

Shinzo Abe a fost prim-ministrul japonez cu cea mai longevivă prezenţă în fruntea guvernului. El a părăsit puterea în 2020 din motive de sănătate, dar rămânea foarte influent în interiorul PLD.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.