X

Aproape jumătate dintre adolescenţii din SUA au suferit o formă de hărţuire online (sondaj)

Aproape jumătate dintre adolescenţii din SUA au suferit o formă de agresiune sau hărţuire online, potrivit unui sondaj realizat de Pew Research Center, relatează vineri Xinhua, potrivit agerpres

Potrivit sondajului, publicat săptămâna aceasta, 46% dintre adolescenţii americani s-au confruntat cu cel puţin unul dintre cele şase comportamente de hărţuire cibernetică în legătură cu care au fost chestionaţi.

Citește și : Macron vrea să discute cu Putin despre atacurile cu drone şi securitatea centralelor nucleare

Injuriile au fost cea mai frecvent raportată formă de hărţuire online, 32% dintre adolescenţi spunând că li s-au adresat cuvinte ofensatoare online sau pe telefonul mobil.

Peste 20% dintre cei chestionaţi au spus că zvonuri false au fost răspândite despre ei online, în timp ce 17% spun că au primit poze explicite pe care nu le-au cerut.

Circa 15% dintre adolescenţi au afirmat că au fost întrebaţi în mod constant de altcineva decât un părinte unde sunt, ce fac sau cu cine sunt.

Potrivit sondajului, 10% au spus că au fost ameninţaţi fizic şi 7% au spus că au fost distribuite imagini explicite cu ei fără consimţământul lor.

Citește și : Consiliul European cere Rusiei să înceteze atacurile asupra instalaţiilor nucleare civile

În total, 28% dintre adolescenţi s-au confruntat cu mai multe tipuri de hărţuire online, potrivit sondajului.

Tags: hărţuiremobilonlineSUA
Categorii: Știrile zilei