Apropiaţii atacatorului din Cannes au fost arestaţi

Publicat:

Trei persoane apropiate de autorul agresiunii cu cuţitul asupra unui echipaj de poliţie în faţa comisariatului din oraşul francez Cannes, luni, au fost arestate, informează marţi AFP, citând surse din poliţie şi apropiate dosarului, transmite şi agerpres.

“Este vorba de apropiaţi, una dintre persoanele arestate lucra pentru el, iar o alta l-a găzduit”, a dezvăluit o sursă din poliţie, precizând că atacatorul deţinea “o mică firmă de construcţii”. “Încercăm să înţelegem motivaţiile autorului faptelor”, a adăugat această sursă.


Citeşte şi: Danemarca reintroduce certificatul de vaccinare – Black News

O anchetă pentru tentativă de asasinat a fost deschisă luni de Parchetul din Grasse, care, contactat de AFP, nu a comentat aceste arestări.

La orele locale 06:30 (05:30 GMT), un individ originar din Algeria în vârstă de 37 de ani a lovit cu cuţitul doi dintre cei patru poliţişti aflaţi în maşina poliţiei. Cei doi nu au fost răniţi, fiind protejaţi de veste antiglonţ.

Atacul a avut loc într-o parcare a comisariatului din acest oraş de pe Coasta de Azur. Echipajul se pregătea să plece în patrulare atunci când a fost atacat, potrivit primelor elemente ale anchetei.

Un prim poliţist a fost lovit de mai multe ori cu arma albă, apoi, ocolind vehiculul, atacatorul a agresat un alt poliţist, lovindu-l de mai multe ori cu cuţitul.

Potrivit Parchetului din Grasse (sud), însărcinat cu ancheta, agresorul a fost în final “neutralizat” de un al treilea poliţist, care a tras cu arma de foc din dotare. Un al patrulea poliţist care se afla în vehicul a tras şi el prin geamul maşinii.

Citeşte şi: Persoanele în vârstă, vulnerabile şi dublu-vaccinate au început să moară de Covid din cauza scăderii imunității – Black News

“Atins de două ori”, agresorul a fost transportat la spital şi preluat de o echipă chirurgicală. Viaţa lui nu mai era în pericol luni seara.

Parchetul naţional antiterorist al Franţei nu a preluat ancheta, rămânând în acest stadiu “observator”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.