X

Apropiaţii lui Macron au fost eliberaţi din puşcărie

Un fost colaborator al preşedintelui francez Emmanuel Macron, Alexandre Benalla, şi un fost angajat al partidului prezidenţial, Vincent Crase, plasaţi în detenţie de o săptămână, au fost eliberaţi marţi, relatează AFP, potrivit agerpres.

Benalla a părăsit în cursul serii închisoarea pariziană Sante declarându-se ”fericit şi uşurat”, şi i-a mulţumit avocatei sale Jacqueline Laffont ”că a luptat până la capăt”, după care a urcat într-un taxi. Crase a părăsit şi el mai târziu, în cursul serii, închisoarea din Bois-d’Arcy (Yvelines, aproape de Paris).

Citeşte şi: Kashmirul dă în clocot: Pakistanul a doborât două avioane indiene! – VIDEO

Curtea de apel din Paris a infirmat de fapt decizia luată pe 19 februarie de către un judecător pentru libertăţi şi detenţie de a-i plasa în detenţie provizorie pe fostul colaborator al lui Macron şi pe fostul salariat al partidului La République en marche.

Aceasta este o victorie a celor doi, care au contestat legitimitatea detenţiei lor, ordonată pe baza unor înregistrări clandestine, publicate pe site-ul de informaţii Mediapart pe 31 ianuarie şi a căror origine rămâne necunoscută.

Citește și : Franţa se va opune amânării Brexit dacă Londra nu va oferi argumente credibile

Ei au fost inculpaţi pe 22 iulie în ancheta referitoare la violenţele comise în timpul defilării de 1 mai la Paris. Cele două persoane vor trebui să respecte diverse obligaţii în cadrul controlului judiciar care le-a fost impus, începând cu cea privind interzicerea oricărui contact.

Înregistrările publicate de Mediapart conţin o conversaţie între Benalla şi Crase datând din 26 iulie, la numai patru zile după inculparea lor. Ei au fost convocaţi pe 19 februarie, pentru a da explicaţii în faţa instanţei din Paris, de către instructorii magistraţi, care i-au cerut judecătorului pentru libertăţi încarcerarea lor. 

Tags: Alexandre BenallaBois-d'ArcyEmmanuel MacronfrantaparisSanteVincent Crase
Categorii: Diaspora