X

Apropierea R. Moldova de UE va consolida capacitatea de apărare a țării

Apropierea R. Moldova de UE va consolida capacitatea de apărare a țării

Apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană (UE) va aduce beneficii și la consolidarea capacității de apărare a țării, a subliniat ministrul Apărării al Lituaniei, Laurynas Kasčiūnas, la Moldova 1.

Citeşte şi: Ruşii bombardează Ucraina cu rachete balistice – Stiripesurse.md

Declarația a fost făcută, în contextul în care Republica Moldova a semnat, pe 21 mai, un parteneriat pentru securitate și apărare cu UE.

„Uniunea Europeană, câte puțin, se apropie cât mai mult de chestiuni de apărare. Cea mai importantă susținere din partea UE pentru Republica Moldova ar fi susținerea creșterii economice. Atunci când societatea va avea acele avantaje economice, mai multe investiții, mai mult acces la piețele UE, atunci țara va crește și va fi mai rezistentă. Apoi țara va continua să se dezvolte și va avea posibilitatea să investească în apărare. Aș zice că, în mod indirect, calitatea de stat membru al UE are beneficii care în cele din urmă vor fi avantajoase și pentru apărare”, a declarat ministrul Apărării al Lituaniei.

Apropierea R. Moldova de UE va consolida capacitatea de apărare a țării

Principalele prevederi ale parteneriatului pentru securitate și apărare cu UE se referă la consolidarea rezilienței țării noastre, managementul integrat al frontierelor, participarea Republicii Moldova la misiunile UE de gestionare a crizelor.

De asemenea, este menționată cooperarea în domeniile securității cibernetice și combaterii dezinformării.

Tags: Laurynas KasciunasLituaniarepublica moldovaUniunea Europeană (UE)
Politică