X

Aproximativ 10.000 de participanţi sunt aşteptaţi la Parada Gay din Koln

Aproximativ 10.000 de persoane sunt aşteptate să participe duminică la Parada Gay din Koln, cel mai amplu eveniment de acest tip organizat în Germania, informează DPA, potrivit agerpres

Circa 100 de asociaţii s-au înregistrat pentru a participa la acest marş în favoarea drepturilor comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgen), a anunţat Hugo Winkels, purtător de cuvânt al Paradei Gay din Koln.

Citește și : Franţa a încheiat operaţiunile sale de evacuare din Afganistan

Încă din cursul zilei de vineri, mai multe sute de persoane s-au reunit în acest oraş german pentru a inaugura evenimentul, cunoscut pe plan local sub numele de “CSD-Veedel”.

Pentru a fi asigurată respectarea regulilor de distanţare socială impuse în timpul pandemiei de coronavirus, traseul paradei a fost modificat. În acest an, manifestanţii nu vor mai defila pe străduţele înguste din oraş.

Punctul de destinaţie este zona CSD-Veedel, situată în proximitatea Lanxess Arena. Poliţia locală se aşteaptă la perturbări serioase ale traficului rutier.

În pofida celor 10.000 de persoane aşteptate la eveniment, Parada Gay din Koln va fi mult mai mică în acest an din cauza pandemiei de COVID-19.

Potrivit organizatorilor, ediţia din 2019 a Paradei Gay din Koln a atras 1,2 milioane de participanţi.

Anul trecut, parada a fost amânată pentru începutul lunii octombrie şi a fost organizată într-un format mult mai redus: în locul marşului tradiţional, evenimentul a fost transformat într-o plimbare a participanţilor pe biciclete.

Citește și : Aeroportul din Kabul continuă să fie sub control american (Pentagon)

Paradele Gay, la care rezidenţii germani se referă folosind sintagma Christopher Street Day (CSD) – cunoscute pe plan internaţional sub denumirea “Pride” -, reprezintă un memento organizat în multe oraşe din lumea întreagă pentru a marca evenimentele petrecute la New York în 1969, când Poliţia locală a organizat o razie brutală în barul Stonewall Inn de pe Christopher Street, declanşând o revoltă a comunităţii LGBT, care a durat mai multe zile.

Parada Gay din Koln este considerată cel mai amplu eveniment de acest tip organizat în Germania.

 

Tags: gaygermaniaHugo WinkelskolnLGBT
Categorii: Diaspora