Aproximativ 120.000 de locuinţe, încă fără curent în Puerto Rico la câteva zile dupa trecerea uraganului Fiona

Publicat:

Aproximativ 120.000 de locuinţe şi instituţii erau încă fără curent în Puerto Rico luni, la două săptămâni după ce uraganul Fiona a provocat întreruperea curentului electric pentru cei 3,3 milioane de locuitori ai săi, relatează Reuters, potrivit agerpres.   

Fiona a lovit Puerto Rico pe 18 septembrie, la aproximativ cinci ani după ce uraganul Maria a cauzat, de asemenea, întreruperea curentului pe insulă.


Citește și : Victorii importante ale aliaţilor lui Bolsonaro în alegerile legislative din Brazilia

După ce a lovit Puerto Rico şi Republica Dominicană, Fiona s-a întors spre nord şi afectat estul Canadei pe 24 septembrie, lăsând fără curent mai mult de o treime din Noua Scoţie.

Nova Scotia Power, o unitate a companiei energetice canadiane Emera Inc, a declarat că aproximativ 24.500 de clienţi au rămas fără curent în provincie luni dimineaţa, o scădere de la aproximativ 59.900 vineri dimineaţa.

PowerOutage.us a spus că aproximativ 120.000 de clienţi nu au avut curent în Puerto Rico luni, în scădere de la aproximativ 233.000 vineri, pe baza informaţiilor de la LUMA Energy.

Maria a lovit Puerto Rico în 2017 ca uragan de categoria 4 cu intensitatea vântului de 249 kilometri pe oră (mph), în timp ce Fiona a lovit ca o furtună de categoria 1, vântul având o intensitate de 85 mph.

Preşedintele american Joe Biden se va deplasa în Puerto Rico şi în Florida săptămâna viitoare, pentru a constata la faţa locului pagubele provocate de trecerea mai multor uragane, a anunţat sâmbătă Casa Albă.

Citește și : Europa se confruntă cu un ‘risc fără precedent’ de probleme în aprovizionarea cu gaze

Biden şi soţia sa Jill urmează să ajungă luni pe Insula Puerto Rico, teritoriu american care a suferit pagube uriaşe după trecerea uraganului Fiona în septembrie, a scris pe Twitter purtătoarea de cuvânt a administraţiei americane, Karine Jean-Pierre.

Apoi, cuplul prezidenţial se va deplasa miercuri în Florida, unde uraganul Ian a provocat moartea a cel puţin 44 de persoane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministerul Sănătății face precizări legate de autorizarea prestatorilor de servicii medicale în domeniul fertilizării in vitro

Ministerul Sănătății face precizări legate de autorizarea prestatorilor de servicii medicale în domeniul fertilizării in vitro Până în prezent, niciun prestator de servicii medicale de...

Funcționarii și demnitarii omagiați vor trebui să prezinte și lista persoanelor care le-au oferit cadouri scumpe

Funcționarii și demnitarii omagiați vor trebui să prezinte și lista persoanelor care le-au oferit cadouri scumpe Funcționarii și demnitarii care își publică declarațiile de avere...

Guvernul a aprobat modificări care promovează egalitatea de șanse între femei și bărbați

Guvernul a aprobat modificări care promovează egalitatea de șanse între femei și bărbați Cadrul legislativ privind aplicarea principiului egalității de tratament între femei și bărbați...

Maia Sandu, mesaj de felicitare pentru Mark Rutte: Apreciem parteneriatul nostru de lungă durată cu NATO

Maia Sandu, mesaj de felicitare pentru Mark Rutte: Apreciem parteneriatul nostru de lungă durată cu NATO Președinta Maia Sandu a transmis astăzi un mesaj de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.